Hirdetés
Hirdetés

Kapni levegőt, adni tereket – Itt a Jazzékiel új videója

Lángoló Premier

Idén márciusban, a pandémiás időszak első napjaiban jelent meg a Jazzékiel negyedik nagylemeze, a „Szép napok”. Az eredetileg májusra tervezett, akváriumos lemezbemutató koncert aztán – az ismert okokból – október 16-ára tolódott. Most megérkezett a harmadik videoklip az albumról egy nyugodt hangulatú, gördeszkás videó formájában, felvezetve a zenekar lemezbemutatóját.

Hirdetés

Nyugalmat árasztó képek, laza gördeszkázás a Pilisben, nagy terek és Kósa Péter képei: ezekkel a hangulatokkal festi alá a zenekar legújabb klipjét, ami a márciusban megjelent negyedik nagylemezük legrövidebb, Tereket című dalához forgott. A videó főszereplője Horváth Renátó, a zenekar korábbi menedzsere, aki BalatonKörDeszka projektjének keretén belül október 15. és október 18. között gördeszkával teszi meg a Siófoktól-Siófokig tartó, Balaton körüli, közel 240 kilométeres távot.

„Szerettünk volna valami egyszerűbb dolgot csinálni Kósával a Tereketre. Mostanában szoktam haknizni az interjúkban azzal, hogy enyhén szinesztéziás vagyok. Ez a dal például zöld nekem, úgyhogy kézenfekvő volt a nagy, tágas, zöld környezet. Véletlen egybeesés, hogy Renátó, aki jó pár évig a managerünk volt a Holy Shit idején – azóta meg a Balcony TV, a BUSH, a Banding és az Eastaste színeiben építi a könnyűzenei kultúrát itthon – pont most kezdett bele a Kördeszka projektjébe, ami arról szól, hogy körbejárja deszkával a Balatont. Ehhez toboroz egyébként társakat és az egész egy zenei charity-ügybe fut ki. Én pont aznap kerestem meg ezzel a tervemmel, amikor ő a sajátját publikussá tette. Jó levegő, tágas terek és chill hangulat. A dal érdekessége, hogy az első olyan Jazzékiel dal, aminek a zenéjét is én írtam és félig én is szintiztem fel. Már amennyire ugye zeneírásnak lehet nevezni ezt a három harmóniát, ami körbe-körbe megy”

– mesélte Jakab Péter frontember a klip születéséről.

A Klinik gondozásban napvilágot látó, és a Draze Records jóvoltából exkluzív, 12 inches vinylen megjelent Szép napok album bemutatóját az eredetileg májusra tervezett időpont helyett október 16-án tartják az Akvárium klubban. A járványhelyzetre való tekintettel a koncert ültetett program formájában átköltözött a Nagyhallba. Hosszú idő után, néhány dal erejéig ismét közreműködik a zenekar korábbi gitárosa, Hajba Áron. A zenekar másik, speciális vendége Egyedi Péter, aki Mmamt dalokkal, szólóban vezeti fel az estét.

Horváth Renátó négynapos BalatonKörDeszka projektje pedig október 15-én indul Siófokról, itt lehet csatlakozni.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók