Hirdetés
Hirdetés

Kanye West rohamléptekben rombolja önmagát

A Lángoló kedves olvasói tisztában vannak oldalunk rajongásával a producer-rapper iránt, de lassan az lesz, hogy nem fogunk róla tudni mit írni, mert nem lesz mit. Kanye West ugyanis a hetekben akkora ámokfutást rendezett, hogy mostanra szinte mindenki kiszállt mögüle, és az maga lesz a csoda, ha zeneileg ezután bármi értékelhető eljut majd a közönségéhez.

Ez az ámokfutás nem összehasonlítható azzal, amikor zenei téren bolondult meg, csúsztatgatta a megjelenést, megváltozatott utólag dalokat, gigantikus lemezbemutató partikat rendezett stb. És nem is olyan, mint amikor hirtelen Donald Trump-rajongó lett, cseverészett vele egy jót, majd egy váratlan fordulattal ő maga akart az Egyesült Államok elnöke lenni.

Kanye, az antiszemita

Mondjuk a mostani megőrülésének az utóbbiakhoz már van némi köze, ugyanis a Balenciaga divatbemutatóján váratlanul White Lives Matter pólóban jelent meg ő is, illetve több modellje, amin minden olyan ember mélységesen felháborodott, akinek a Black Lives Matter mozgalom fontos. A támadások hatására West viszont nemhogy nem vonult vissza, hanem még jobban beleállt a dologba, és a trumpista Tucker Carlson műsorában fejtette ki még jobban a nézetet rasszizmusról, zsidókról, majd egy másik podcastben azt mondta, hogy George Floyd nem attól halt meg, hogy egy rendőr túl sokáig térdelt a nyakán, hanem a drogoktól. (Amúgy valóban találtak drogot Floyd szervezetében, de halál hivatalos oka a rendőr által okozott fulladás.) Floyd családja emiatt pert fontolgat a rapper ellen.

West viszont ezek után sem vonult vissza, sőt. Erősen ráment az antiszemita nézetekre, zavaros szidó összeesküvéses posztokat tett ki a zsidó nép halálával kapcsolatban („death con 3 on Jewish people”), majd amikor ezt problémásnak találták, akkor szerinte „illegális zsidó média maffia” kezdte el támadni, de azt is kijelentette, hogy ő nem lehet antiszemita, hiszen a feketék amúgy zsidók. Egyébként állítólag Carlsonnál is belemerült a szidó összeesküvésekbe, és végül azokat a részeket le sem adták az adásban.

Posztjai miatt a Twitter és az Instagram is kitiltotta (Facebookon fent sem volt soha), erre ő fogta magát, és megvette az amerikai (szélső)jobb és a konteóhívők szócsövének számító Parlel nevű közösségi oldalt, amit korábban jó ideig nem is lehetett letölteni sem az Apple Store-ból, sem a Google Play Store-ból a moderációs hiányosságok miatt.

Mostanra pedig Kanye West ott tart, hogy gyakorlatilag az összes cég (Adidas, Balenciaga stb.) szerződést bontott vele, kihátrált mögüle a kiadója, az ügynöksége, a Johnny Depp ügyvédjeként elhíresült Camille Vasquez is dobta az ügyfelei közül, és van olyan korábbi szerzőtársa is, aki a közös dalaikból származó jogdíjakat inkább jótékonysági célokra ajánlja fel.

Kanye és az új barátok

De ahogy mondani szokás, ha becsukódik egy ajtó, valahol kinyílik egy másik: a Goyim Defense League nevű Los Angeles-i neonáci szervezetnek nagyon tetszik, amit Kanye West csinál, és a minap egy hídra felkötött molinóval álltak ki a producer mellett, mondván Kanye Westnek igaza van a zsidókkal kapcsolatban:

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,935KedvelőTetszik
3,064KövetőKövetés
3,640FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók