Hirdetés
Hirdetés

Kanyarban az új Mastodon, elvileg itt a borító

A legnagyobb rockzenei hírportál – direkt nem írom le, hogy a Blabbermouth… ó, a francba! – volt olyan rendes, hogy összeszerkesztett olvasói számára egy gyanúsan lemezborítónak látszó tárgyat, amit a Mastodon egyfajta puzzle formájában tett közzé a zenekar közösségi oldalain, illetve rajongói hírlevél formájában. Őket idézve további konkrétumok egyelőre nincsenek, de a zenekar nyolcadik teljes stúdióalbuma elvileg valamikor az év folyamán érkezik Hushed And Grim címmel.

Hirdetés

Annyit lehet tudni, hogy a Mastodon ezúttal Dave Bottrill producer vezetésével vonult stúdióba, aki az egyik legrutinosabb szakember a tágabban vett progresszív zene területén, olyan nevekkel a referenciamunkák között, mint Peter Gabriel, a Tool, a King Crimson, a Muse, vagy a The Smashing Pumpkins, és ez a lista bőven a teljesség igénye nélkül készült.

Bill Kelliher gitáros így beszélt a közös munkáról.

„Őszintén szólva nem igazán hallottam róla egészen tavalyig. Feldobtunk pár nevet, akikkel szívesen dolgoztunk volna, volt pár olyan producer köztük, akiket szeretünk, úgy értem, mindenkit szeretünk, akivel korábban dolgoztunk. De azt hiszem, ennél a lemeznél valami olyasmi járt a fejünkben, hogy kell egy kis vérfrissítés. Felhívtuk Davidet, meg néhány másik arccal is beszéltünk, viszont a járványhelyzet és minden egyéb miatt, ami vele jár, sokan nem nagyon akartak elutazni Atlantába.

A telefonbeszélgetés során David nagyszerű srácnak tűnt. Már megkapott előtte pár demót, voltak előzetes észrevételei. És ez az, ami miatt kell egy producer – hogy legyen valaki, aki a dobozon kívül, külső fülként gondolkodik. Ha egy négytagú zenekar hosszú időn át játssza és demózza ugyanazokat a dalokat, előállhat az a helyzet, amikor nem látjuk a fától az erdőt. ‘Jó lesz ez így? Nem igazán tudom. Kell még bele valami? Mintha eltévedtem volna.’

Ő lelkiismeretesen elvégezte a házi feladatát. Leírt jegyzeteket készített a dalokhoz, hogy melyikhez milyen ötlete van. És ahogy ezeket szinte rám zúdította a telefonban, egyszer csak rákérdeztem, hogy lenne-e kedve eljönni Atlantába, hogy velünk, egy számára szinte ismeretlen zenekarral dolgozzon, a saját stúdiónkban? Erre valami olyasmit mondott, hogy jön, ha rendelkezésre áll a szükséges felszerelés, és egy megfelelő méretű helyiség. Sok más zenekarral dolgoztunk már ott, és ő is ráállt a dologra.”

Brann Dailor korábbi nyilatkozata szerint a zenekar több mint két lemeznyi anyagot írt a felvételeket megelőző dalszerzési periódusban. Várjuk a további fejleményeket. Addig is itt a legfrissebb dalnak számító Rufus Lives a Bill és Ted – Arccal a zenébe filmzenealbumáról.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók