Hirdetés
Hirdetés

Kanadától az éjféli napig – Live Nation-koncertek júniusban

Lehet valami a hatás-ellenhatás törvényében akkor is, ha elvonatkoztatunk a fizikától és Newton törvényeitől: a Covid két szűk esztendeje után tavaly szabályos rendezvénydömping lepte meg a koncertlátogatókat, az idei év pedig legalább olyan erősnek ígérkezik, mint a tavalyi, pedig még csak néhány napja kezdődött el a nyári fesztiválszezon. Júniusban megint csak egymást érik a jobbnál jobb koncertek a Live Nation programnaptárában, ezek közül ajánlunk most néhányat, és természetesen most is lesz játék páros belépőért.

Hirdetés

Simple Plan, Set It Off, Charlotte Sands, Zebrahead – június 6., kedd, Budapest Park

A Simple Plan tavaly október elején a Sum 41 társaságában járt hazánkban, most pedig hatodik lemezük, a Harder Than It Looks turnéjával tér vissza a Budapest Parkba a Pierre Bouvier énekes által vezetett, a basszusgitáros posztját leszámítva 1999 óta mai napig eredeti felállásban működő kanadai punk rock csapat. A tavaly megjelent album egyfajta visszakanyarodást jelent a zenekar gyökereihez, szóval a hangulat borítékolható. Ráadásul ezen az estén rajtuk kívül színpadra áll még a Set It Off és a Zebrahead is, illetve a Charlotte Sands és zenekara, szóval minden adott egy igazi pop-punk minifesztiválhoz.

Billy Talent, Frank Turner, The Menzingers, Sincere Engineer – június 7., szerda, Budapest Park

Ha már Kanada, punk rock és Budapest Park, a Simple Plan koncertjére rákövetkező napon a Billy Talent veszi birtokba a színpadot a Fábián Juli téren. Az idén megalakulásának harmincadik évfordulóját ünneplő csapat nagy utat tett meg Toronto külvárosából, abból a katolikus iskolából, ahol Benjamin Kowalewicz, Ian D’Sa, Jon Gallant és Aaron Solowoniuk elhatározták, hogy zenekar alapítanak. A srácok kemény, ugyanakkor dallamos punk-rock zenéjükkel méretes rajongótábort gyűjtöttek maguk köré a világ minden pontján az elmúlt évtizedek során, miközben olyan zenekarokkal turnéztak, mint a My Chemical Romance, a Rise Against vagy az Anti-Flag. A tavaly megjelent Crisis of Faith című album eddigi pályafutásuk talán legmerészebb anyaga, a mostani körút önálló koncertjein számos dal hallható is róla élőben, természetesen a korábbi koncertfavoritok mellett.

Ugyanezen a napon szintén egy kanadai zenekar érkezik a Dürer Kertbe, a sci-fi hangulatú progresszív thrashben utazó Voivod, akik épp a New Orleans-i sludge metal alapcsapat, a Crowbar társaságában turnéznak, és akiknek több mint négy évtizedes történetét ebben a cikkben elevenítettük fel.

X Ambassadors – június 8., csütörtök, Akvárium

Az X Ambassadors legutóbbi albuma, a 2021 szeptemberében megjelent The Beautiful Liar turnéjával érkezik az Akváriumba. A brooklyni indie-szcéna kívülállóiból Billboard-listás zenekarrá vált csapat olyan slágerekkel tört be a toplistákra, mint az Unsteady vagy a Renegades és azóta is megbízható tempóban hozzák az újabb és újabb slágereket. Olyannyira, hogy mondhatni, a budapesti koncert előestéjén érkezett meg a legújabb dalok, a Happy People, amely egyben egy új, kollaboratív kislemez projektnek is a része. A most debütáló szerzemény egy soulos és introspektív dal, melyben akusztikus gitár és zongora szólal meg, ráadásul a frontember Sam Nelson mellett Teddy Swims és Jac Ross, az amerikai singer-songwriter színtér jeles alakjai is énekelnek benne.

Az X Ambassadors tavaly végigturnézta Észak-Amerikát, majd az Egyesült Királyságot, idén nyáron pedig legjobb dalaikkal térnek vissza a kontinensre – a kísérletezéstől sem mentes indie-alterock vonal kedvelői számára fokozottan ajánlott a részvétel a koncerten!

Flogging Molly, Pet Needs – június 14., csütörtök, Akvárium

Az 1994 óta aktív Flogging Molly elsődleges célja nem más, mint életben tartani a kelta kultúrát, miközben a műfajt újabb stílusokkal, főleg punkkal vegyítve teszik azt a fiatalabb közönségnek is szórakoztatóvá. A pályán eltöltött kishíján harminc év és a többezer fellépés megmutatta, hogy a zenekar már rég túllépett a műfajok kapcsán gyakran emlegetett skatulyákon, hiszen képesek egy fesztiválon megosztani a színpadot a The Chieftains-szel és a Motörheaddel is. Utoljára 2019-ben jártak nálunk, de a héttagú, ír-amerikai folk-rock zenekar azóta sem tétlenkedett, hiszen tavaly szeptemberben Anthem címmel megjelentették hetedik stúdióalbumukat, tavasszal pedig újabb kiadvány érkezett tőlük, a ’Til The Anarchy’s Restored EP képében, ami az eddig kiadatlan címadón kívül két korábbi klasszikus, a Drunken Lullabies és a What’s Left of the Flag élőben, egyszerre felrántott verzióit tartalmazza. Minden adott tehát egy ideális estéhez a zenekar rajongói számára, hiszen igazi best of műsor várható majd a koncerten.

Son Lux – június 18., vasárnap, Dürer Kert

A Son Lux – akik éppen egy speciális kiadvánnyal készülnek Lanterns című albumuk megjelenésének tízéves jubileumára – nem váratta sokáig hazai rajongóit, így szűk egy évvel a tavalyi Reflektor Fesztivál után visszatérnek Magyarországra, ezúttal a Dürer Kertbe.  A földrajzilag és kulturálisan is sokszínű zenekar tagjai, Rafiq Bhatia, Ian Chang és Ryan Lott mindannyian egyedi zenei világot képviselnek, ami szónikus tesztkonyhájukban valami igazán egyedi hangzássá áll össze. A zenekar arra törekszik, hogy megkérdőjelezze a zene készítésével kapcsolatos mélyen őrzött berögződéseket, és molekuláris szintről újraépítse azt, miközben megpróbálják megtalálni az egyensúlyt a nyers érzelmi intimitás és az aprólékos elektronikus konstrukciók között. A Son Lux eredetileg Ryan Lott szólóprojektjeként indult útjára, azonban a Changgal és Bhatiával megtalált kémiát nem lehetett figyelmen kívül hagyni, ennek bizonyítéka a 2008-as megalakulás óta megjelent öt lemez, vagy akár az az Oscar-díj jelölés, amit Minden, mindenhol, mindenkor című filmben hallható, This Is a Life című szerzeményükkel kaptak az idei év Legjobb eredeti betétdal kategóriájában. Koncertjük bátran ajánlott a kísérletezős, öntörvényű zenék kedvelőinek.

Comeback Kid – június 19., hétfő, Analog Music Hall

A kanadai Comeback Kid tavaly januárban jelentette meg Heavy Steps című új albumát, melynek turnéjával újra eljönnek Budapestre. Immár hetedik stúdióalbumuk méltó eddigi pályájukhoz. A bő félórás anyag friss és lendületes, az átlagosan legfeljebb három perc alatt lezavart dalokban minden ott van, amit a közönség vár tőlük, a tömény, már-már metálosan megszólaló gitárriffektől a punkos, d-beates tempókon és a bármikor együtt énekelhető csordavokálokon át a frontember Andrew Neufeld jellegzetes üvöltéseiig, önvizsgáló, őszinte szövegeiig. A több mint húsz éve alakult kanadai zenekar 2004 óta jár vissza hazánkba: a színpadon mindig a maximumot nyújtják, a stílus hazai kedvelői pedig vevők a mondanivalót sem nélkülöző, kompromisszummentes, mégis fogós dalaikra. Első alkalommal a legendás Kultiplexben hallhatták őket a szerencsésebbek, aki pedig azóta lett rajongójuk, most az Analog Music Hallban csípheti el a fiúkat.

Dance With The Dead – június 22., csütörtök, A38

A Dance With The Dead analóg szintetizátoraival és gitárjaival igazi synthwave időutazásra hívja a stílus rajongóit június negyedik csütörtökén az A38-on. Justin Pointer és Tony Kim duója 2013-ban jelentette meg első, Out of Body című lemezét, amelyet mind a metál, a synthwave és az EDM rajongói lelkesen fogadtak. A debütáló anyagot az Into the Abyss EP sötét dallamai követték, majd a Near Dark lemez Andromeda és Invader slágereivel végleg bevésték magukat a műfaj szerelmesei szívébe. Az amerikai duó ekkor látta a legalkalmasabbnak az időt arra is, hogy kilépve a stúdióból végre koncertezni kezdjen: 2015-ben adták első koncertjüket Los Angelesben, majd rákapva az ízére ősszel már útra is keltek, hogy körbezenéljék Európát. Utoljára tavaly jártak nálunk a Driven to Madness dalaival, így itt az ideje, hogy ismét ellátogassanak hozzánk.

Sir Chloe – június 26., hétfő, Dürer Kert

A Sir Chloe egy alig öt éve alakult zenekar, melynek története elég rendhagyó módon kezdődött: Dana Foote, a zenekar énekesnője először furulyán és trombitán tanult játszani, majd egy olyan zenei főiskolára járt Vermontban, ahol végzősként szakdolgozat helyett koncerteket adtak a diákok. Dana egy ilyen alkalomra verbuvált össze egy produkciót, amiből aztán a Sir Chloe lett. A dobok mögé Dana bátyja, Palmer Foote ült be, basszusgitáron Emma Welch játszik, őket gitáron Teddy O’Mara, billentyűs hangszereken pedig Austin Holmes kíséri. Zeneileg magukat az alternatív garázs-rock és a dark pop közé teszik, de szeretik csak egyszerűen gitáralapú zeneként meghatározni, amit csinálnak. Szakmai körök szerint teljesen autentikusan hozzák a kétezres évek közepén népszerűvé vált indie, indie-pop hangzását és hangulatát, a kilencvenes éveket idéző melankolikus, depressziós dalszövegeik pedig már most időtállónak hatnak. Az amerikai csapat melankolikus indie-popjával a TikTok-ot is meghódította, június 26-án pedig mi is megismerhetjük őket a Dürer Kertben!

Machine Gun Kelly – június 26., hétfő, Budapest Park

Machine Gun Kelly az elmúlt években a kortárs szórakoztatóipar egyik legismertebb nevévé nőtte ki magát, ami egyaránt köszönhető izgalmas, hiphopban és pop-punkban egyaránt érintett zenei munkásságának és színészi karrierjének. A Clevelandben felnőtt, eredetileg Colson Baker névre hallgató énekes 2006 környékén hallatott először magáról megrendítően őszinte mixtape-jeivel, majd három évvel később megnyerte a világhírű harlemi Apollo Theatre tehetségkutatóját, az SXSW-s debütálása után pedig nem más, mint P.Diddy karolta fel és szerződtette kiadójához. Lace Up című debütáló albuma feljutott a Billboard lista 4. helyéig és a díjeső sem maradt el. Következő lemezeivel tovább emelte a szintet és többek közt olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Camila Cabello, French Montana, Pusha T., Meek Mill, Wiz Khalifa, Yungblud, Trippie Redd, Kid Rock vagy éppen Travis Barker, aki fontos szerepet játszott a két legutóbbi, pop punk irányba fordult albumok – Tickets To My Downfall (2020), Mainstream Sellout (2022) – megszületésében. Tagadhatatlan, hogy Kelly sokak számára megosztó figura, ezzel együtt viszont biztosan megismételhetetlen élmény lesz hazai debütálása, ahol egy olyan, saját jogán is figyelemreméltó énekes lesz az este különleges vendége Iann Dior személyében, akit, amellett, hogy Kelly jó barátja és olykor alkotótársa, jó eséllyel pár év múlva szintén az A-listás sztárok között emlegetnek majd.

The Cult – június 27., kedd, Budapest Park

The Cult a tavaly ősszel megjelent, kitűnően sikerült Under The Midnight Sun turnéjával érkezik Budapestre június utolsó keddjén. A Ian Astbury, Billy Duffy köré épülő kultikus brit zenekar majdnem napra pontosan hat évvel legutóbbi koncertjük után tér vissza hazánkba, egy olyan lemezzel, ami ékes bizonyítéka annak, hogy még 40 év után is képesek a megújulásra, és ma is képesek arra, hogy rengeteg embert tűzbe hozzanak zenéjével, markáns, érzelmes, goth-rockos ízeket sem nélkülöző hard rock dalaikkal. A Budapest Parkban egyaránt számíthatunk a régi klasszikusokra és a tavalyi lemez legjobb tételeire, nem érdemes kihagyni a koncertet!

Eddig a júniusi felhozatal, és annyit már elöljáróban elmondhatunk, a rákövetkező hónap sem ígérkezik eseménytelennek, hiszen júliusban olyan nevek érkeznek majd, mint Tom Jones, az Asking Alexandria, a dupla koncerttel visszatérő Rammstein, a Deep Purple, a The HU, a Guns N’ Roses, a Brujeria és a Depeche Mode. Addig is, ahogy már megszokhattátok, most is gazdára vár egy páros belépő! A feladat nem is lehetne egyszerűbb: írd meg nekünk a beágyazott kérdőívben, melyiken vennél részt legszívesebben a Live Nation nyári klubkoncertjei közül!

Nem kötelező, de megköszönjük, ha ajánlod a részvételt másoknak – több jelentkező, több esély -, esetleg megosztod ezt a cikket, vagy az adott koncert Facebook-eseményét az idővonaladon! A jelentkezési határidő: 2023. június 12., hétfő éjfél. Rákövetkező napon sorsolunk, a nyertest e-mailben értesítjük. A játék során beérkezett adatokat a sorsolás után töröljük az adatbázisunkból.

Jegyek és további információk a Live Nation weboldalán és közösségi felületein!

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,010KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók