Hirdetés

Justin Bieber minden pénzét megérdemli

200 millió dollárért adta el korábbi katalógusának kiadási jogait Justin Bieber, ami akár arra is elég lehetne, hogy most azonnal nyugdíjba vonuljon, és soha többé ne zenéljen, de ez nem valószínű, hogy megtörténik. Lehet persze azt mondani, hogy a zenéje nem a legjobb, de az egyértelmű, hogy ez az összeg jogos. Ezt pedig most le is vezette a Chatr nevű, adatelemzésen keresztül szorizgató oldal.

Klasszikussá váltak a dalai

Rávilágítanak arra, hogy a nem túl fantáziadús elnevezésű, de ettől függetlenül nagyot ütő slágerei, mint a Baby vagy a Sorry tulajdonképpen klasszikussá váltak, és nem is volt kérdés, hogy a Hipgnosis lecsap rájuk. Ők egyébként az elmúlt években Justin Timberlake, Nile Rodgers, és Leonard Cohen dalainak jogait is megvásárolták, most pedig Bieber dalaiban láttak 200 millió dollárnyi fantáziát.

Olyat tud, amit csak kevesen

A 2022-es Szigeten is koncertező Bieber neve ma megkerülhetetlen a popzenében, hiszen népszerűsége megkérdőjelezhetetlen. Havi  millió hallgatóval rendelkezik a Spotify-on, amivel ő a hatodik legnépszerűbb előadó, megelőzve Rihannát (7.) Drake-et (9.), Billie Eilish-t (27.) vagy Adele-t (40.) A Billboard listáján nyolc kislemeze és nyolc albuma végzett az élen, többek között ezen alapul a 200 millió dollár, amit a 2022 előtt rögzített dalaiért kapott. Azonban érdemes látni, hogy pont fiatal kora miatt van kockázat is az eddigi életművében, nem véletlen, hogy Bruce Springsteen katalógusa 500 millió dollárért kelt el, amit nem csak darabszámban, vagy a szakmában eltöltött időben lehet mérni, hanem abban is, hogy mennyire kockázatos egy-egy előadó. Springsteen nem volt annyira az, így többet kapott. Mindenesetre érdemes látni, hogy a katalógusok eladása kifejezetten jó üzletet jelenthet már azoknak is, akik nincsenek több évtizede a szakmában, de az alatt sikerült elérniük néhány rekordot.

Van itt még valami, ami talán ennél is izgalmasabb

Az elemzés bár nem említi, hiszen nem erre irányult, rávilágít egy kifejezetten izgalmas és érdekes, bár meglehetősen szomorú adatra is. Ez pedig az, hogy mindössze 33 olyan előadó van, akik havonta több mint ötven millió hallgatót érdekelnek. Ahhoz pedig, hogy a legnépszerűbb ezerbe kerüljenek előadók, 7,6 millió havi hallgatóval kell rendelkezniük. A legnépszerűbbek között egyébként Ed Sheeran valamint Taylow Swift található, az élen pedig The Weeknd áll a közel százmilliós havi hallgatótáborával.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,981KedvelőTetszik
3,056KövetőKövetés
3,810FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk