Hirdetés
Hirdetés

Június 21-én Tribute Maffia a Dürer Kertben

Június 21-én egy különleges csomaggal készül a nyár legnagyobb tribute bulija a Dürer Kertben. A 8 fellépő zenekarból 6 még sosem lépett fel az új helyen, de ami ennél is fontosabb, itt kerül sor a Slipknot tribute – Slipchaos – egyetlen 2024-es bulijára. A másik kiemelt fellépő a Vulgar Display of Cover, Pantera tribute zenekar, amelyben Dimebag sokak szerint leghűbb megidézője, Vörös Attila tépi a húrokat.

Hirdetés

A kéttermes bulin a nagyterem első fellépője az Anett & Livi acoustic + Radó Éden játszik majd System of a Down számokat, egyedi, zongorás hangszereléssel. A lánytrió a tökéletes estindító kombó. Őket követi a tavaly októberben ugyanitt közel teltház előtt játszó Evermind, Nirvana tribute. Az autentikus megjelenéséről és energikus előadásmódjáról ismert debreceni zenekar, a Nirvana legdühösebb dalaival érkezik a nagyterembe. Aztán pedig indul a ‘betegség’ a Slipchaos-szal. Bokodi Bálint (Thy Catafalque, Diabolus in Musica, Sosevolt, stb) és barátai 2018-ban pihentették le a Slipet. Az azóta eltelt években rengeteg elismerést kapott a zenekar a korai Slipknot bulik hangulátának korhű megidézéséért. Ezúttal is az amerikai banda 2014-ig tartó horzsolóan brutális és kaotikus korszakát fogja megidézni az oktett egy masszív élő show-val maszkokkal, kezeslábasokkal, ahogy kell.

A nagyterem zárószáma a Vulgar Display of Cover lesz. Őket sem kell bemutatni, hiszen Vörös Attila közel 20 éve nyomja a Pantera dalokat, olyan élethűen, hogy arra a legfinnyásabb Dimebag rajongók is elismerően bólogatnak. Nem véletlen, hogy Zakk Wylde, az újralakult Pantera gitárosoként is Attila videóit nézegette, hogy pontosan értse, hogy hol mit játszott a korán távozott texasi gitárhős. A csapat elég keveset játszik, nem érdemes lemaradni a koncertről.

A kisteremben Magyarország egyetlen Nine Inch Nails tribute zenekara, a Nailhead kezd, NIN rajongóktól nem csak NIN fanatikusoknak. Utánuk Magyarország első, utolsó, egyetlen, legjobb és egyben legrosszabb Type O Negative tribute együttese, a Green Men következik. A csapat 2011 óta állít emléket Peter Steele és legendás bandája dalainak – és a zenekar túl korán eltávozott első basszusgitárosának, Liviczki Rolinak. Harmadikként – fokozva a vidámságot – a Paradise Lost örökségét ápoló Paradise Host érkezik, akik már mindent elértek, amit el lehet, hisz szeretnek együtt játszani és úgy fest, a közönségnek is tetszik, amit tőlük kapnak koncerteken. A City of Moon kisebb megszakításokkal és tagcserékkel másfél évtizede játszunk Opeth-et, ami még kötbullarból is sok. De ezeket a prog / progdeath monolitokat sosem lehet megunni. A svéd Midsommar-ünnep tiszteletére is hoznak egy szép GONOSZ virágcsokrot az Opeth majd’ 30 évének terméséből válogatva.

A váltottan kezdő kis és nagytermes zenekarok, illetve az after folyamatos szórakoztatást kínálnak este 7-től hajnalig a vendégnek. Készüljetek egy hosszú estére a Dürer Kertben ezen a remeknek ígérkező nyári estén!

A teljes felállás és menetrend:

Kapunyitás: 18:30

NagyTerem

19:30 System of a Down by Anett & Livi acoustic + Radó Éden
20:30 Nirvana by Evermind
21:50 Slipknot by Slipchaos
23:30 Pantera by Vulgar Display of Cover

KisTerem

19:00 Nine Inch Nails by Nailhead
20:10 Type O’ Negative by Green Men
21:40 Paradise Lost by Paradise Host
23:00 Opeth by City of Moon

After: Quixotic

A kertben az EB meccseket lehet nézni! Aznap este: Franciaország : Hollandia.
További információk a koncert Facebook-eseményének oldalán! 

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,016KedvelőTetszik
3,065KövetőKövetés
4,570FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók