Hirdetés
Hirdetés

Június 14-én Flogging Molly az Akváriumban

A Flogging Molly utoljára 2019-ben járt nálunk, de a héttagú, ír-amerikai folk-rock zenekar azóta sem tétlenkedett, hiszen tavaly szeptemberben Anthem címmel megjelentették hetedik stúdióalbumukat – melynek producere a saját jogán is túlzás nélkül legendás Steve Albini volt – , néhány napja pedig újabb kiadvány érkezett tőlük, a ’Til The Anarchy’s Restored EP képében, ami az eddig kiadatlan címadón kívül két korábbi klasszikus, a Drunken Lullabies és a What’s Left of the Flag élőben, egyszerre felrántott verzióit tartalmazza.

Az 1994 óta aktív Flogging Molly elsődleges célja nem más, mint életben tartani a kelta kultúrát, miközben a műfajt újabb stílusokkal, főleg punkkal vegyítve teszik azt a fiatalabb közönségnek is szórakoztatóvá. A pályán eltöltött kishíján harminc év és a többezer fellépés megmutatta, hogy a zenekar már rég túllépett a műfajok kapcsán gyakran emlegetett skatulyákon, hiszen képesek egy fesztiválon megosztani a színpadot a The Chieftains-szel és a Motörheaddel is.

A csapat remekül egyensúlyoz a Michael Flatley táncának és a kocsmai verekedések hangulatának keskeny határvonalán, egyesítve mindazt, amit a régi kalózok kultúrájában gyerekkorunk óta kedvelünk. A tavaly megjelent hetedik stúdióalbumuk, az Anthem sikere is azt bizonyítja, hogy nagyobb szükségünk van a vidám zenére, mint valaha. A Dave King és Bridget Regan házaspárt felvonultató együttes úgy döntött, hogy visszatér a gyökereihez, így a chicagói Electrical Audio Stúdióban 14 nap alatt rögzítettek 14 dalt. Ebben a már említett Steve Albini (Nirvana, Pixies) volt segítségükre, a számokat pedig Atom Greenspan (Idles, Nick Cave & The Bad Seeds) keverte..

Június második szerdáján tehát minden adott egy ideális estéhez azoknak, akik szimpatizálnak a zenekarral, hiszen friss szerzemények és olyan, élő repertoárból mára  kihagyhatatlan kedvencek, mint az If I Ever Leave This World Alive, a Drunken Lullaby, vagy a Devil’s Dance Floor egyaránt várhatók a koncerten.

További információk és jegyek a Live Nation weboldalán! 

Fotó: Katie Hovland

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,706KedvelőTetszik
2,983KövetőKövetés
1,630FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók