Hirdetés
Hirdetés

Július 23-án Wolfmother a Dürer Kertben

A kortárs hard rock egyik legelismertebb zenekara, az ausztrál Wolfmother mindig is a frontember, Andrew Stockdale kreativitása köré épült. Legutóbbi, Rock Out című lemezük a covid alatt született és hangzásával egyfajta kiszabadulást jelentett a karanténból. Szerencsére a lezárásoktól már megszabadultuk, ugyanakkor a zenekar következő budapesti koncertjén ismét kaphatunk egy jó nagy adagot a szabadság érzéséből. Július 23-án, kedden játszanak a Dürer Kertben.

Hirdetés

Az ausztrál Wolfmother 2005-ben jelentette meg debütáló, Wolfmother című lemezét, amellyel egyből az eladási listák élére ugrottak, a Woman című szerzeményükért Grammy-díjat is kaptak, nyomban világsztárrá emelve ezzel a formációt. A zenekar egyetlen állandó tagja Andrew Stockdale énekes, aki már többször is lecserélte a körülötte lévő zenészeket, a Wolfmother elsősorban az ő kreativitására épül. Pont úgy, ahogy legutóbbi, Rock Out című lemezük is, amely a világjárvány alatt született. Amikor a turnézás leállt és mindenki a négy fal közé szorult, Stockdale beült az otthoni stúdiójába az összes hangszerével és elkészítette a zenekar hatodik nagylemezét. Mivel a mentális egészség a járvány alatt az egyik legerőteljesebb problémává vált, Stockdale úgy döntött, hogy a rock erejét használja fel, hogy annak minden csakra gyógyító tulajdonságával együtt, a Rock Out megírásával irányt mutasson magának. A rock’n’roll ugyanis képes az embert jobb helyekre repíteni, egyfajta katartikus felszabadulást adni még akkor is, ha a valóságban ez éppen nem lehetséges.

Ezúttal ahelyett, hogy egy menő Los Angeles-i stúdióban vette volna fel az anyagot, tapasztalt hangmérnökökkel, Stockdale egy helyi, 19 éves diák segítségét kérte a rögzítésben. Igen, a Grammy-díjas, többszörös platinalemezes művész egy helyi, kevés tapasztalattal rendelkező kezdő művész kezébe adta kreatív elképzeléseit. Persze, Stockdale maga is tapasztalat nélküli kezdő volt anno, néha a féktelen fiatalos lelkesedés is képes váratlan eredményeket hozni. És tudjuk, a fül nem hazudik, ha jól hangzik, akkor csak az számít. Azóta szerencsére mind kiszabadulhattunk otthonaikból, ahogy a Wolfmother is visszatérhetett természetes közegébe, a koncertek és a fesztiválok világába, július 23-án pedig a Dürer Kertet rengetik majd meg felszabadító dalaikkal.

A koncertre jegyek már kaphatók a Live Nation felületein.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,993KedvelőTetszik
3,062KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók