Hirdetés
Hirdetés

Jubileumi válogatás CD a tíz éves Mana Mana Recordstól

A Mana Mana Records fizikai kiadványairól és digitális megjelenéseiről évek óta rendre hírt adunk, így most a tíz éves jubileum apropóján megjelenő válogatás CD-nek is felettébb örülünk. Egyrészt mert a kiadó által képviselt elektronikus tánczene messze nem csak a táncparkettekre való csemege, hiszen van itt az egészen álomszerű pszichedéliától a matekosabb megoldásokig, a kortárs jazztől a szellős chill-outig sok minden, amiket bár hívhatunk összefoglaló néven downtemponak, nem feltétlenül fedi le a lényeget: az alkotói magas minőséget, ami alá besorolhatjuk a belső tartalmakat éppúgy, mint a formai kivitelezéseket.

Legutóbb itt és itt foglalkoztunk Mana Manás megjelenésekkel, a jubileumi kiadványról viszont a kiadó/szerkesztő párost, Savages & Suefo-t hagyjuk mesélni:

Kiadónk, a Mana Mana idén 10 éves. Ezalatt az idő alatt rengeteg minden történt, aminek ezzel a válogatáslemezzel szeretnénk emléket állítani. Nem kizárólag klubokban és fesztiválokon, hanem nagyon sok kiállításmegnyitón, könyvbemutatón, költői esten, egyéb eseményen léptünk fel az évek során. Galériákban, múzeumokban (Műcsarnok, Szépművészeti Múzeum, Nemzeti Galéria, Ludwig Múzeum, MQ Vienna), nagykövetségeken, hazai és nemzetközi kulturális intézetekben (Finnagora, Goethe Institut, Collegium Hungaricum Berlin), ahol általában kiadónk megjelenéseit játszottuk.

A válogatás anyagát főként ezekhez a terekhez és eseményekhez szabtuk, ezért nem kifejezetten a tánczenei vonal dominál, de így is tükröződik a ránk jellemző stílusok feletti eklektika, ami háttérzeneként jól illeszkedik a vizuális művészetekhez és az irodalomhoz is.

2022-ben a Madhouse-ban zenélünk rendszeresen kiállításmegnyitókon, így szinte adta magát, hogy velük együttműködve és az ő támogatásukkal hozzuk létre ezt a kiadványt. A számok többsége csak digitális kiadványként jelent meg korábban, de mindegyikre igaz, hogy ezen a válogatáson kívül nem szerepeltek még vinylen vagy kazettán. Számos exkluzív dal is helyet kapott a szelekcióban, amelyek most először hallhatóak a közönség számára.

Ezúton is köszönjük a közreműködőknek a jobbnál-jobb zenéket, valamint követőinknek a kiadót övező kitartó figyelmet!

Jöhet a következő évtized!

A teljes album meghallgatható:

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,506KedvelőTetszik
2,930KövetőKövetés
1,220FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók