Hirdetés
Hirdetés

Jövőre jöhet a Cradle Of Flith és Ed Sheeren közösködésével készülő új lemez

Mint ahogyan arról már írtunk korábban a Cradle Of Filth és Ed Sheeren összeálltak, de idézve az akkori feltételezésünket: „Hogy mikor lesz belőle hallható valami, azt nem tudjuk.” Most pedig pontosan erre a távoli időpontra érkezett megerősítés.

A Cradle Of Filth ugyanis dolgozik a 2021-es Existence Is Futile című lemezük folytatásán, de eléggé úgy néz ki, hogy nem fogjuk egyhamar hallani, ugyanis a frontember, Dani Filth a Pełna Kulturkának adott interjújában elmondta, hogy az új lemez késlekedéséhez hozzájárultak az időbeosztási konfliktusok és az is, hogy az album producerének gyereke született.

„furcsa módon holnap kezdem az éneklést. Még júliusban kezdtük el, de annyira elfoglaltak voltunk. Rengeteg nyári fesztiválon játszottunk, és mindenkinek megvolt az éves szabadsága a nyaralás miatt. Aztán csináltunk pár hetet. Szóval az összes dalt megcsináltuk. Aztán 12 hétig voltam távol, felvételek miatt Los Angelesben. A Cradle Dél-Amerikában játszott, aztán egy teljes amerikai turnét csináltunk, a DevilDriverrel együtt, a második részét. Aztán még néhány hetet töltöttem a stúdióban, hogy ötleteket vázoljak fel, és mindent előkészítsek az éneklésre. Aztán a producernek gyereke született. Szóval november óta nem voltunk itthon. És aztán nyilvánvalóan csak pár hétig fogunk dolgozni, mert utána turnézni megyünk. Szóval az album elkészítése kicsit tovább fog tartani a szokásosnál, mert rengeteget turnézunk. De reméljük, hogy az év végére kiadhatjuk. Ez egy nagy lemez lesz számunkra. Nagyon izgatott vagyok miatta. Jelenleg a fejlesztési szakaszban van, szóval nagyon kreatívak vagyunk. Én otthon maradok. Múlt héten jöttem vissza Franciaországból, ahol a barátnőmmel szilvesztereztünk. Most pedig egyedül vagyok az otthoni magány erődítményemben, és kreatívkodom, és készülök az albumra és a turnéra.”

Minden úgy kezdődött, hogy Ed Sheeran évekkel ezelőtt a The Sunnak adott interjúban megemlítette, hogy szívesen közreműködne extrémebb zenék írásában, ezt követően pedig közösen lépett fel a Bring Me The Horizonnal, szóval tényleg komolyan gondolta. Ezt pedig még inkább megerősítette, hogy Cradle Of Filth megosztott részleteket arról, hogyan kezdték meg a popsztárral a közös munkát. Filth elárulta, hogy Sheeran vendégként szerepel majd az új albumon, amit már 2023-ra vártunk, de úgy tűnik, hogy 2025 lesz belőle.

„Az egyik meglepetés, nyilvánvalóan nem egy nagy meglepetés, hogy van egy dalunk, amelyben vendégként közreműködik Ed Sheeran. Ez is rajta lesz az albumon. Egyesek már hallották és imádták. Pontosan olyan, mint ahogy elképzelték – Cradle Of Filth és Ed Sheeran. Úgy hangzik, mint Ed Sheeran, és úgy is, mint a Cradle Of Filth. Van benne egy blast beat. Szerintem sok embert meg fog lepni az album. De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy közönséges.”

Filth továbbá még a készülő lemezzel kapcsolatban hozzátette:

„Ez egy nagyon súlyos album. Egyszerűen feljebb léptünk, mint zenekar. Az előző lemezünkhöz képest egy lépéssel tovább léptünk a jövő felé. Mindent evolúciónak tekintünk, evolúciós lépésnek, szükséges láncszemnek. És ez az album egy fontos lemez lesz számunkra. az első a Napalm Recordsnál, ha leszámítjuk az koncertlemezt. nagyon várjuk már ezt az évet. És nem kell sietni. Rengeteg koncertünk van. De az első kislemezre valószínűleg szeptember, október környékén számíthatunk.”

Szóval a közös dal és a lemez pontos dátumáról még konkrétumokat nem tudunk, de egyre izgalmasabbnak ígérkezik a kollaboráció. A Cradle of Filth zenekarral mellesleg idén Budapesten is lehet találkozni, ugyanis március 6-án fellépnek a Dürer Kertben.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,917KedvelőTetszik
3,040KövetőKövetés
3,350FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók