Hirdetés

Jövő szerdán ismét Magyarországon koncertezik a Dead Can Dance

dead-can-dance-the-invocation.jpgJúnius 26-án, jövő hét szerdán ismét Magyarországon lép fel a Dead Can Dance. Az A Celebration – Life & Works turné hazai állomása a Papp László Budapest Sportarénában lesz este 8 órai kezdéssel, a programban pedig a tavaly megjelent Dionysus album dalai mellett várhatóan a zenekar teljes munkásságának legjobb pillanatait idézi majd fel a közönségnek, ahogy ez egy nagyszabású életműturnétól elvárható. Programajánló a hajtás után!

Az eredetileg az ausztráliai Melbourne városából indult Dead Can Dance stílusilag nehezen besorolható zenekar, akiket ugyanúgy neveznek világzenének, mint dark vagy ethereal wave-nek. Az mindenesetre biztos, hogy hangzásuk azonnal felismerhető és védjegyszerű. Lisa Gerrard és Brendan Perry duója egyaránt merít a mediterrán, az afrikai, a kelta, illetve a középkori, és a reneszánsz zenékből, dalaikat pedig számos filmben használták fel aláfestésként.

Nem szeretnénk ismételni magunkat, akik kíváncsiak a zenekar történetére, vagy esetleg most ébredtek rá arra, hogy lenne mit bepótolni ezen a téren, azok nyugodtan kezdhetik az ismerkedést korábbi sorozatunk cikkeivel, melyben egyaránt foglalkoztunk Lisa Gerrard és Brendan Perry életútjával, karrierjével, egyik jelentős korai lemezükkel, és a tavaly megjelent Dionysus albummal, melynek hét mozzanata Dionüszosz mítoszának és kultuszának hét különböző arcát mutatja be. A Dionüszosz zenei formája egy oratórium, melynek spirituális és világi részei is vannak, a Dead Can Dance világára fogékonyaknak mindenképpen érdemes megismerkedniük vele.

Ha szeretsz meglepődni egy koncert dallistáján, akkor innentől kezdve csak annyi közlendőnk van, hogy a rendezvényről további információkat a kapcsolódó Facebook-eseményen találhatsz. Ha viszont szeretnél kicsit ráhangolódni a jövő szerdára, akkor érdemes belenézned a turné párizsi állomásáról készült teljes koncertfelvételbe, mely ugyan egy kamerállásból lett rögzítve, a hangminősége viszont kifejezetten jó, és ha Budapesten is ilyen megszólalásra számíthatunk Lisa Gerrardtól, Brendan Perrytől és a közreműködő zenésztársaktól, biztosan nem fogunk csalódni.

Kommentek

37,440KedvelőTetszik
2,901KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló