Hirdetés
Hirdetés

Jótékonyság és elektronika – Két hét múlva nyit a Budapest Park

Pontosan két hét múlva kezdi meg 11. évadát a Budapest Park! A főváros legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye idén is sokszínű programokkal várja a látogatókat, a már megszokott, változatos műfaji merítéssel, a Deftones-tól Billy Idolon át a Scooterig, a Dzsúdlótól a Lazarvson át a Quimby-ig. A hivatalos nyitóbuli előtt, április 20-án, szerdán egy speciális jótékonysági allstars koncerttel is készül a Park, melynek teljes jegybevételét a háború civil károsultjainak megsegítésére, és a krízishelyzetben is példamutatóan helytálló szervezetek javára ajánlják fel.

Hirdetés

Az előző két év a járványhelyzettel kapcsolatos korlátozások okán a koncertszervezők teljes erővel készülnek az idei szezonra, a Budapest Park pedig olyan eseménynaptárral indul neki az elkövetkezendő bő hat hónapnak, amelyben mindenki találhat magának kihagyhatatlan programot, legyen szó bármilyen zenei stílusról, többezres közönséget vonzó gigakoncertről, vagy kisebb klubrendezvényről. Kétrészes programajánlónk első fejezetében az idei évad különleges -1. napját, illetve a szezon elektronikus zenei felhozatalának legnagyobb neveit ajánljuk figyelmetekbe!

Budapest Park Segélykoncert – Random Trip Allstars
2022. április 20., szerda, kapunyitás: 18:00

A Park csapata rendhagyó módon egy -1. nappal toldja meg a 2022-es évadot. Április 20-án ugyanis nagyszabású, számos ismert zenészt felvonultató segélykoncerttel készülnek, amelynek teljes jegybevételét a krízishelyzetben is példamutatóan helytálló szervezeteknek ajánlják fel.

Ráadásul nem mindennapi élményben lesz annak része, aki jegyet vált a gigantikus segélykoncertre. Amellett, hogy jegy árával teljes egészében a Budapest Bike Maffia, a Magyar Vöröskereszt, a Migration Aid és az UNICEF Magyarország munkáját támogatják a koncert látogatói, a színpadon egy igazi A-listás előadókat felvonultató, össznépi örömzenélés várható. A különleges este ugyanis öt különböző zenei stíluson kalauzolja végig a nézőket a Delov Jávor által vezetett, több mint egy évtizede működő improvizációs közösség, a Random Trip. A Csak boldog című dalával tavaly a slágerlistákra is visszaköltözött csapat minden évben vadonatúj, grandiózus koncepcióval érkezik a Budapest Park nagyszínpadára, és ez most sincs másképp: a háború civil károsultjait támogató koncerten huszonhat zenész muzsikál nekünk három órán keresztül, a már ikonná vált előadóktól  (Dés László, Sena, Saiid) a Random bulik legforróbb nevein (Schoblocher Barbara, Vitáris Iván, Szebényi Dani) át azokig a fiatalokig, akik nevét még csak most tanulja a szélesebb közönség, de már komoly dolgokat tettek le az asztalra (Analog Balaton, 6363, Saya Noé). A koronát pedig két külföldi, a közönség számára jól ismert „Random-családtag”, az osztrák Lylit (ex-Parov Stelar) és az amerikai Big John Whitfield teszik fel az estére.

A maratoni örömzenélés már – a Random Trip és a 7s új, közös projektjével – a Vibe Changers ‘Special’ bemelegítő szettjével indul, majd folytatódik az öt Random szettel: a rock, a hip-hop, az elektro, a soul és a nu jazz stílusok zenei világával, hogy végül egy, a Parkban már megszokott össznépi, stílus-szintetizáló fináléval vigyék a hangulatot és a katarzist a csillagos égig, a szezon előtti jótékonysági koncert méltó befejezéseként.

Az elektronikus vonalról három kiemelt nemzetközi fellépő érkezik idén: a Thievery Corporation és a Moderat júliusban, a SOFI TUKKER szeptember végén lép a Budapest Park színpadára.

Thievery Corporation
2022. július 5., kedd, kapunyitás: 18:00

A Thievery Corporation a műfaj igazi ikonjának számít, ráadásul kifejezett közönségkedvencek: legutóbb 2019-ben koncerteztek a Parkban, akkor is hatalmas sikerrel. A duó tagjai, Rob Garza és Eric Hilton 1996-ban, vagyis több, mint két évtizede egyesítette erejét, létrehozva ezzel egy igencsak szokatlan, egyedülálló zenei világot. Hangzásuk spektruma az évek előrehaladtával egyre szélesedett, amit kitűnően illusztrál terjedelmes diszkográfiájuk is. Zenéjükben olyan stílusok keverednek, mint a dub, a bossa nova, a trip hop, az acid jazz és az elektronika, de 2020-ben megjelent legutóbbi lemezükön szimfonikus zenekari kísérettel gondolták újra saját dalaikat.

Moderat
2022. július 22., péntek, kapunyitás: 18:00

Július utolsó előtti péntekén egy igazi szupergroup érkezik a Parkba. A Modeselektor két tagja, Gernot Bronsert és Sebastian Szary, illetve az Apparat művésznéven alkotó Sascha Ring fúziójából létrejött Moderat hatalmas szenvedéllyel és lelkesedéssel szállítja Berlinből a legforróbb elektronikus trackeket a világ minden pontjára. Sikerük titka, hogy két olyan világot egyesítenek, ami első hallásra nagyon furcsa párosításnak hangzik: a Modeselektor dübörgő basszusait az Apparat érzékeny, finom dallamai egészítik ki. 2009-ben megjelent első nagylemezükkel azonnal levették a szakmát és a közönséget is lábáról, amit 2013-ban II című albumuk követett. Ez pedig egy elképesztő időszak kezdete volt, amikor útnak indultak, hogy tulajdonképpen az egész bolygót körbeturnézták, kislemezről kislemezre egyre nagyobb sikereket elérve. Ezt egy újabb lemez és egy Live LP követte, utóbbit szülővárosukban 17.000 ember előtt mutatták be. Öt év teljes csend után 2022-ben végre visszatérnek, ráadásul rögtön egy új anyaggal – a MORE D4TA az elszigeteltség és az információs zaj témáit járja körbe, de mint mindig, most is a zenét helyezik előtérbe.

SOFI TUKKER
2022. szeptember 28., szerda, kapunyitás: 18:00

A Sophie Hawley-Weld és Tucker Halpern alkotta SOFI TUKKER üstökösként robbant be vidám, könnyen befogadható elektronikus dallamaival, és vált az elektronikus zenét kedvelő közönség ügyeletes bulifelelősévé. Első, Drinkee című kislemezük 2016. áprilisában jelent meg, és rögtön Grammy-jelölést is kaptak érte, mint ahogy a 2018-ban megjelent Treehouse című debütalbumuk is a Legjobb Tánczenei/Elektronikus Album kategóriában versenyzett. Dalaikkal rengeteg helyen találkozhattunk már az iPhone X reklámjától kezdve a FIFA több kiadásán át Az új pápa című Sorrentino-sorozat főcíméig. A zenekar hihetetlen energiáin túl külön érdekesség, hogy dalaik angolul, spanyolul és portugálul is megszólalnak.  Két év várakozás után végül idén szeptember végén pótolják a Budapest Parkban 2020-ban elmaradt első önálló hazai koncertjüket. Végtelen energiájuk a mostani viszontagságos időszakban sem hagyott alább: naponta jelentkező online DJ szettjükön keresztül tartották a kapcsolatot közönségükkel, és csak úgy ontották magukból a jobbnál jobb remixeket, amiket olyan előadóknak készítettek, mint például Lady Gaga, az Icona Pop, MARINA, Carl Cox vagy Nina Simone, de felvettek egy közös dalt Amadou & Mariammal is. Emellett saját számaikon is folyamatosan dolgoztak, ezek közül legutóbb az instant dallamtapadást okozó Original Sin című látott napvilágot.

Természetesen ez csak egy igen apró szelete a következő hónapok felhozatalának. Jövő héten folytatjuk a ráhangolódást, akkor elsősorban a keményebb vonalra, illetve az első hét fellépőire fókuszálunk majd.

További információk és jegyelővétel a Budapest Park honlapján!
A Budapest Park Facebookját a teljes idei évad eseményeivel itt találod!

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,004KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,640FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók