Hirdetés
Hirdetés

Jótékony punkok, szevasztok! – Öt hazai underground zenekar szervez bulit az Ukrajnából menekültek megsegítésére

Március 31-én a budapesti Riffben gyűlik össze a hazai underground java, hogy egy jótékony célért bulizzon. Az öt fellépő zenekar és a helyszín a jegyekből befolyt teljes összeget, valamint a pultbevétel száz százalékát a Budapest Bike Maffiának ajánlják fel. A szervezet a támogatást teljes egészében a háború elől menekülő emberek segítésére fordítja.

Összefog a Usurper Slug, a TbOi, a Fuck Bad Things, a Dogs on Leads és a Böiler, hogy zenéjükkel segítsék a bajbajutottakat. A rendezvény koncepciója szerint a zenekarok rövid, feszes setlisteket állítanak össze, 20-25 perces előadásokra készülnek, hogy a többféle ízlésű, de mégis egy közösségbe tartozó közönség számára a lehető legváltozatosabb műsort és szórakozást biztosítsák.

„Az underground számomra egyet jelent a társadalomkritikával és a nemes ügyek támogatásával. A szövegíráson túl igyekszem társadalmi munkával is képviselni ezt az attitűdöt, legyen szó hátrányos helyzetű gyerekekről, vagy épp szemétszedésről. Éppen ezért magától értetődő volt számomra, hogy egy ilyen helyzetben a saját eszközeinkkel kell segítenünk azoknak, akiknek erre igazán szüksége van. Elképesztően örültem, amikor ezek a fantasztikus zenekarok egytől egyig szinte azonnal igent mondtak, és nagyon jó érzés látni, hogy a hazai underground összetart, és nem csak dalszövegekben beszél arról, hogy mit kéne tenni. Amint szükséges, valóban cselekszik.”

mondta el Tóth Juli, a Dogs On Leads énekese.

A buli jól mutatja, hogy Magyarországon remekül megfér egymás mellett az oi, a punk, a hardcore és a psychobilly főleg, ha nemes célért állnak egy színpadra a zenekarok. A felelősségvállalás ugyanolyan fontos mozgatórugója az underground közösségnek, mint az önfeledt, hajnalig tartó szórakozás. A szervezők a háború miatt magukra hagyott kisállatokra is gondoltak, a rendezvény teljes ideje alatt a pultra helyezett dobozokban várják az adományokat.

„Egyértelmű volt, hogy teret adunk egy ilyen jellegű megmozdulásnak, és amilyen eszközökkel csak tudjuk, segítjük a rendezvény sikerét. Régóta foglalkozom vendéglátással, amelyben az emberek és a különböző sorsok iránti empátia elengedhetetlen a sikerhez. A Riff egy olyan undeground találkozóhely, amely igyekszik helyet biztosítani a társadalom iránt érzékeny friss hazai zenei formációknak, valamint népszerű külföldi előadok is gyakran megfordulnak nálunk. Az embereknek nyújtott segítségen túl kiemelten fontos számomra, hogy a sorsukra hagyott kisállatokon is segítsünk. A buli ideje alatt a pultra kihelyezett dobozkákba várjuk az állatotthonok számára elkülönített adományokat.”

tette hozzá Böszörményi Zsuzsa Zsármi, a Riff üzletvezetője.

A zenekarok számára és a zárásra való tekintettel a koncertek pontban 7-kor kezdődnek, minden zenekar 20 percet játszik majd, így érdemes lesz kivételesen időben érkezni.

A rendezvény további részletei az esemény Facebook oldalán érhetőek el.

További információ a fellépő zenekarokról és a helyszínről a Usurper Slug, a TbOi, a Fuck Bad Things, a Dogs On Leads, a Boiler, valamint a Riff oldalán érhető el.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,441KedvelőTetszik
2,928KövetőKövetés
1,120FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk