Jordan Peele újra megváltja a horrort – Streamszínház, avagy filmajánló a hétvégére

Úgy tűnik, a streamszolgáltatók újdonságokért felelős alosztályát bombatalálat érte, jelenleg ugyanis olyan friss, ropogós és sosem látott mozikkal versengenek a nézők kegyeiért, mint A szökevény, az Interjú a vámpírral vagy a Pokoli lecke. A halmozottan up-to-date kínálatból az alábbiak talán még nem kiáltanak átcímkézésért:

Hirdetés

Mi (Us – 2019 / horror/vígjáték)

Valahol a föld mélyén létezik egy párhuzamos univerzum, ahol a Königsbrau sör minőségi, Adam Sandler vicces, a postás pedig akár a másodikra is felviszi az ajánlott küldeményt. És minden embernek megvan a maga gonosz vagy jóságos doppelgangere. A Wilson család tóparti víkendre indul, mikor is hétvégi házukban egy kísértetiesen hasonló család kezdi terrorizálni őket. Hamarosan kezdetét veszi az élet-halál harc, mi pedig nem tudunk elég hálásak lenni Jordan Peele-nek, hogy karrierje során immár másodszor hajt végre radikális reformokat egy olyan devalválódott műfajban, mint a horror. (Netflix)

Szerelem és szörnyek (Love and Monsters – 2020 / fantasy, kaland)

Egy gigászi meteor csapódik a Földbe, mely mutációk sorozatát indítja be, a feldühödött rovarok és a hüllők pedig bosszút állnak a kocsmai légypapírokért, a molyirtóért és pumpával kipukkasztott fajtársaikért. A túlélők földalatti bunkerekben tengetik az elkövetkező éveket, és életben lévő kolóniák után kutatnak. Joel – aki az evakuálást követően több száz mérföldre került barátnőjétől – ígéretéhez híven elindul felkutatni a lányt. (Netflix)

Homunculus (2021 / fantasy, sci-fi)

Az őrült tudósok már-már szélsőségesen szolidárisak tudnak lenni, ha hajléktalanokról van szó. A 34 éves Nokoshinak egyikük 700 ezer jent ajánl, csupán beleegyezését kéri, hogy egy apró lyukat fúrhasson a férfi fejébe. A procedúra szinte semmilyen mellékhatással nem jár, egyetlen apróságot leszámítva: jobb szemét lehunyva Nokoshit a legkülönfélébb víziók gyötrik, ezek mindegyike pedig egy-egy szembejövő emberhez köthető. Hamarosan világossá válik számára, hogy vizualizálni tudja traumáikat. (Netflix)

Ava (2020 / akció)

Ava summa cum laude minősítéssel végezte el a bérgyilkosképző modellkarát. A világ legkülönfélébb részeire küldözgetik, hogy püspöklila zakós drogbárókat, hadititkokkal üzérkedő extitkosszolgákat vagy gyerek-szépségversenyeket rendező ízlésterroristákat kapjon puskavégre. Ő maga a precizitás mintaképe, megbízói viszont szórakozott formák, akik egy alkalommal téves koordinátákkal látják el. Miközben azt az utasítást kapja, hogy a botrány elüléséig húzza meg magát, a szervezet feje sutyiban elrendeli Ava likvidálását egy törtető kollégája jóvoltából. (HBO GO)

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,850KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
747FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés