Hirdetés

Jon Bon Jovi lehet az oka a Trump-birodalom bukásának

2014-ben keveredett jogi vitába Jon Bon Jovi és a mögötte álló befektetési csoport, valamint Donald Trump, az Egyesült Államok volt elnöke. Az egész oka pedig a Buffallo Bills focicsapat volt, ugyanis mindketten meg szerették volna venni a csapatot. A jogvita segített megalapozni a New York-i legfőbb ügyész nyomozását a Trump-cégcsoporttal kapcsolatban, és úgy tűnik, hogy sokkal kellemetlenebb hozadéka lehet Trump számára annál, mint hogy lesz-e focicsapata vagy nem.

A Trump-szerevezet ellen vizsgálódó ügyész múlt héten bekérette a szervezet pénzügyi vezetője, Allen Weisselberg személyes pénzügyi feljegyzéseit.

Arra kíváncsiak, hogy Trump az anyagi helyzetét aszerint kozmetikázta-e, hogy éppen mi volt a cél. Mikor hitel vagy biztosítás, akkor jónak állították be, mikor adót kellett volna fizetni, akkor pedig veszteségesnek.

Michael Cohen, Trump volt ügyvédje és intézője 2019-ben tett vallomást arról, hogy manipulált pénzügyi kimutatásokat nyújtottak be a Deutsche Banknak, mikor hitelt akartak, hogy megvegyék a Buffalo Bills csapatot. Augusztusban a legfelsőbb ügyész irodája bejelentette, hogy vizsgálják a Trump Organization tulajdonában lévő ingatlanokat, ha közben olyan jellegű bizonyítékokat talál, azokat a büntetőügyészeknek átadhatja, és pert indíthat, hogy felszámolás alá kerüljenek a Trump-család vállalkozásai.

De hogy kerül képbe Jon Bon Jovi?

2014-ben Trump célja a Buffalo Bills csapattal kapcsolatban az volt, hogy egyrészt támogatókat találjon, hogy meglegyen rá a pénz, másrészt, hogy a nagy riválist bármilyen módszerrel eltántorítsa az üzlettől. Ez a nagy rivális volt Jon Bon Jovi, és a mögötte álló kanadai befektetők. Segítségül hívta a politikából már rég ismert barátját, Michael Caputót, és a jól bevált módszert.

Elterjesztették a szurkolók között, hogy Jon Bon Jovi, ha megveszi a csapatot, Torontóba költözteti az egészet. A helyi rajongók között a Jon Bon Jovi név hirtelen szitokszó lett. A terv egy bizonyos pontig nagyon jól működött.

A környéken minden Bills-rajongó utálta Bon Jovit, a helyi kocsmákat “Bon Jovi-mentes övezetté” nyilvánították, és még véletlenül sem csendülhetett fel a Livin’ on a Prayer. 

Toboroztak egy helyi közösséget, akik terjesztették a Bon Jovi-utálatot, a környék minden zenegépéből kikerült Bon Jovi, és a helyi rádiók sem játszották, vagy csak egy paródiát arról, milyen is valójában Jon Bon Jovi. Trump is annyira belelovalta magát az egészbe, hogy a kampánykörútja során is állandó téma lett a popsztár szapulása.

Végül egy harmadik nyert, Bon Jovi törölte a térképéről Buffalót

Az új tulajdonos végül Terry Pegula lett, a Buffalo Sabres hokicsapat tulajdonosa az 1,4 milliárd dolláros ajánlatával. Bon Jovi utána is sokszor beszélt arról, hogy esze ágában sem volt Kanadába költöztetni a csapatot, és hangot adott a csalódottságának is, a GQ-nak adott interjújában arról beszélt, hogy soha többé nem megy Buffalóba.

Viszont pont ez a hangos csatározás hozta elő azt a kérdést, ami miatt elképzelhető, hogy mégis a popsztár nevet utoljára, hiszen ez vetette fel most újra a kérdést, miszerint

hogyan lehet az, hogy egy cég annyira veszteséges, hogy nem igazán tud adót fizetni, de közben egy bank hitelképesnek találja arra, hogy vegyen egy focicsapatot.

Ráadásul Trump volt ügyvédje a meghallgatásán is elmondta, hogy a banknak adott papírok nem a valóságot tükrözték. Kezdve azzal, hogy egyik évről a másikra majdnem 4 milliárd dollárral ért többet a cég, a többlet pedig a márkaérték növekedéséből fakadt.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
848FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk