Hirdetés
Hirdetés

Jön az új Coldplay-lemez

A jelenleg is hazánkban állomásozó Coldplay zenekar bejelentette, hogy megjelenik tizedik nagylemezük, a Moon Music. Az album október 4-én kerül a boltok polcaira és a streaming szolgáltatók felületeire a világon egyedülálló fenntarthatósági koncepcióval. A magyarok elsőként hallhatták a június 21-én, péntekre várható album előfutárt, a feelslikeimfallinginlove-ot, ugyanis a dalt a zenekar vasárnap este adta elő először a budapesti Puskás Aréna telt házas stadionjában, és erről a Lángoló beszámolt.

Nekem lámpást adott kezembe a Coldplay Pesten

Hirdetés

A Coldplay jelenleg is folyó turnéjának úttörő fenntarthatósági intézkedéseivel párhuzamosan – amely eddig 59 százalékkal kevesebb karbonlábnyomot hagyott maga után az előző stadionturnéjukhoz képest – a zenekar mindent megtett annak érdekében, hogy a Moon Music fizikai megjelenését a lehető legfenntarthatóbbá alakítsa.

Ez lesz a világ első zenei anyaga, amelyet 140 grammos EcoRecord LP-ként adnak ki, és példányonként kilenc újrahasznosított PET-műanyag palackból készül, amelyet fogyasztás utáni hulladékból nyernek ki. Ez több mint 25 tonna szűz műanyag gyártását akadályozza meg, és 85 százalékkal csökkenti a gyártási folyamat széndioxid-kibocsátását kilogrammonként a hagyományos 140 grammos vinylhez képest.

Ezenkívül a zenekar együttműködött korábbi partnerével, a The Ocean Cleanuppal, hogy létrehozzanak egy további, új formátumot, melyet Notebook Edition EcoRecord LP-ként neveztek el. Ennek a kiadásnak az újrahasznosított pet palackja 70 százalékban természetes vízből kihalászott műanyag hulladékból készült, amelyet a guatemalai Rio Las Vacas folyóból mentett ki a szervezet, megakadályozva ezzel, hogy elérjen a Hondurasi-öbölig és az Atlanti-óceánig. Tekintsd meg a The Ocean Cleanup videóját a folyamatról itt.

A Moon Music CD-kiadásai emellett a világon elsőként fognak megjelenni EcoCD formátumban, amelyet 90 százalékban újrahasznosított polikarbonátból készítettek, és fogyasztás utáni hulladékáramból származnak. Ez legalább 78 százaléknyi CO2/kg-os kibocsátás-csökkentést biztosít, és elkerüli az öt metrikus tonnánál több tiszta műanyag gyártását.

A koncert a fenntarthatóságról (is) szólt, erről külön cikket írtunk:

Van értelme a környezetbarát turnénak!

Limitált első kiadás

A pazarlás csökkentése érdekében a ’Moon Music’ első kiadása (az EcoRecord LP és az EcoCD is) szigorúan korlátozott példányszámban lesz elérhető, és magasabb specifikációkkal készül, mint bármely jövőbeli kiadvány. Minden First Edition EcoRecord LP termék egyedi sorszámot is kap.

A Moon Music négy fizikai formátumban már előrendelhető:

  • Standard EcoCD
  • Standard EcoRecord LP
  • Notebook Edition EcoCD
  • Notebook Edition EcoRecord LP + EcoCD

A Notebook Edition (EcoCD és EcoRecord LP) tokban kötött, keménykötésű könyvként érkezik. A könyv a frontember, Chris Martin eredeti stúdiófüzetének hű mása, amely 28 oldalnyi exkluzív jegyzetet, dalszöveget és illusztrációt tartalmaz az album írási és rögzítési folyamatáról. A Notebook Edition további hangjegyzeteket és demókat is tartalmaz a lemez felvételeiből, amelyek különleges betekintést nyújtanak zenéjük fejlődésébe.

A négyszeres Grammy- és Emmy-díjas svéd producer, Max Martin által készített Moon Music már mindenhol előrendelhető, korlátozott számú, kézzel aláírt kiadás pedig elérhető a hivatalos Coldplay Store-ból, a store.coldplay.com címen.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,016KedvelőTetszik
3,065KövetőKövetés
4,570FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók