Hirdetés

Jön a Samsung Health Monitor alkalmazás, vérnyomás és EKG funkció is elérhető lesz az okosórákkal

Február 22-től elérhető Magyarországon is a Samsung Health Monitor alkalmazása, a Galaxy Watch3 és Galaxy Watch Active2 felhasználók pedig ezentúl vérnyomás- és EKG mérésre is használhatják eszközüket.

Diagnosztikára persze nem alkalmas, vagyis nem arról van szó, hogy ezentúl az órára lehet bízni a kardiológusok munkáját, viszont számtalan olyan sztori kering az ilyen funkciókkal rendelkező okosórák felhasználói között, ami arról szól, hogy az eszköz segítségével még konkrét panaszok megjelenése előtt sikerült fényt deríteni egy kezdődő betegségre.

Hogyan működik?

Amire viszont képes, hogy rögzítse a vérnyomásadatokat, persze a pontosabb értékekhez érdemes mindent úgy tenni, ahogyan a gyártó kéri, és időnként újrakalibrálni az eszközt.  A készülék pulzushullám-elemzéssel méri a vérnyomást, amelyet a pulzusmérő érzékelő segítségével követ nyomon. Ezután a program a kalibrációs érték és a vérnyomásváltozás különbségéből határozza meg a vérnyomásértéket.

EKG-mérésnél az alkart sík felületen pihentetve elég a másik kéz egy ujját az okosóra felső gombjára helyezni és ott tartani 30 másodpercen keresztül. Az alkalmazás megméri a pulzust és a szívritmust, amelyeket vagy Szinuszritmus (normális, rendes szívverés), vagy AFib (szabálytalan szívritmus) kategóriába sorol.

Hipochondereknek érdemes óvatosan használni, és még mielőtt azért lesz magas valaki vérnyomása, mert az EKG szabálytalan szívritmust jelzett, érdemes újra hangsúlyozni, hogy ez nem váltja ki a szakképzett orvosi diagnózist, csak segít abban, hogy jelezze, ha esetleg érdemes lenne időpontot kérni egy orvoshoz a részletesebb kivizsgálás érdekében.

A Honor Watch GS Pro és a Honor MagicWatch 2 okosórákokosórák is megújulnak, ott nem az egészség funkciókra helyezték most a hangsúlyt, hanem a lehetőség lesz a jelenleginél is több adatot megjeleníteni az óralapon. a jelenleginél több adat megjelenítésre egyszerre az óralapon, így például a bejövő üzeneteket a sportteljesítményünk követése közben is láthatjuk, emellett 7 napos időjárás-előrejelzést is hozzá lehet adni, így ez közvetlenül a kezdőképernyőn látható. Ezeken felül Drain funkcióval is bővül, ami gondoskodik a hangszóró és a mikrofonok gyors száradásáról vizes használat után. Az órát PIN kód megadásával lehet majd védeni, nem amiatt, hogy idegenek ne lássák, hogy mennyi az idő, hanem hogy az értesítésekhez ne férjenek hozzá. Az z értesítések megjelenítését pedig testre szabható lebegő ablakok segítségével lehet praktikusabbá tenni.

Fotó: Honor

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,996KedvelőTetszik
3,060KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk