Hirdetés

John Lennon fia eladja az apja ikonikus dolgait

John Lennon legidősebb fia, Julian aukcióra bocsát néhány nagyon értékes darabot apja hagyatékából. Meg lehet így venni a köpenyt, amit Lennon a Help!-ben viselt, a Hey Jude kéziratát, az apja másik kabátját, illetve három Gibson gitárt.

Azért magukat a darabokat megtartja, csak készül egy fotó, hozzá egy narráció, ebből egy NFT, és ez lesz eladó.

Vagyis a digitális tulajdonjogukat, merthát az NFT, azaz Non-Fungible Tokens tulajdonképpen ezt jelenti.

Minden egyes NFT tulajdonképpen egy audiovizuális gyűjtői darab Julian Lennon narrációval, és a tárgyról készült fényképpel. A legtöbbe valószínűleg a Paul McCartney által írt Hey Jude kézirat kerül majd, aminek a kikiáltási ára 30 ezer dollár, és úgy számítanak, hogy nagyjából a duplájáért veszi majd meg egy digitális gyűjtő. A befolyt összeg egy részét Julian Lennon alapítványa kapja, aki licitálna, az február 7-én teheti meg. Ez itt például a Hey Jude NFT.

A digitális tokenek a virtuális vagy fizikai eszközök tulajdonjogát igazoló tanúsítványokként is felfoghatók. Olyan eszközök a digitális világban, amelyeket ugyanúgy lehet venni és eladni, mint bármely más ingatlant, de nincs kézzelfogható formájuk. Az értékük az egyediségük.

Akárcsak a kriptovaluták esetében, itt is a blokklánc az a tulajdonképpeni nyilvántartás, nyilvántartás hogy minek ki a tulajdonosa. Ezeket nem lehet meghamisítani, mert több ezer számítógép vezeti ezt a nyilvántartást. Mivel az NFT lett gyakorlatilag az új műkincs, és néhányuk akár több millió dollárért talál gazdára, így a csalók is egyre jobban odafigyelnek rá, pont tegnap írtunk arról, hogy Ozzy NFT-projektje hogyan jelentette több ember kriptotárcájának lecsapolását.

Ozzy Osbourne NFT projektjére a csalók is rámozdultak

 

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,010FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk