Hirdetés

Johansson fikája, Lennon gajdolása, Cobain összetört gitárja

Az emberi gyűjtőszenvedély ölthet nagyon hülye formát is. Elsőre teljesen értéktelen dolgokat képesek horribilis áron megvenni egyesek, de természetesen csak akkor, ha valamilyen szupersztár (ha halott, annál jobb) keze nyoma rajta van. Vagy éppen belőle jött ki…

Utóbbira példa Scarlett Johansson taknya, amit egy zsebkendőbe csomagolva lehetett megvenni az e-bayen. Licitáltak is rá 199-en, a győztes pedig 5.300 dollárért (jelen árfolyamok mellett kb. egymillió magyar forintért) fogdoshatja a használt tisztálkodó eszközt. Johansson megfázásához valamilyen furmányos módon köze van Samuel L. Jacksonnak is, úgyhogy ez még értékesebbé teszi a szinésznő-énekesnő fikáját.

Kicsit drágább ennél az a felvétel, amit John Lennon rögzített, miután alaposan felöntött a garatra. Ez a Just Because című szerzemény, amit ebben a formában elvileg nagyon kevesen hallottak, úgyhogy talán megért a titokzatos vevőnek 30 ezer dollárt. (Megjegyeznénk, kb. úgy képzeljük el a dolgot, ahogy mostanában Pete Doherty szokott gajdolni a színpadon, sőt, talán lehet utóbbi úriember hallotta a felvétel, és ebből merített erőt.) Amúgy a dalt Lennon akkor rögzítette, mikor éppen szakítottak Yoko Onóval, és láthatóan/hallhatóan ez nagyon taccsra tette.

Viszont a mostanában aukción eladott legdrágább haszontalan tárgy, az Kurt Cobain összetört gitárja: százezer dollárt fizettek a szétzúzott, összefirkált exhangszerért. A rombolás még valamikor a Nirvana első USA-turnéján következett be, és utána Cobain kénytelen volt valahogy elüzletelni a használhatatlan cuccot, egy működőképesre, mivel másnap is koncertjük volt, és nem lett volna min játszania. Valamit tudott az az ember, aki belement az üzletbe (a neve amúgy Sluggo, és olyan zenekarokban működött akkortájt, mint a Grannies, vagy a Hullabaloo).

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk