Hirdetés
Hirdetés

Joe Strummerről forgat Julie Delpy

A Clash egykori frontemberéről, Joe Strummerről forgat életrajzi filmet Julie Delpy. A produkció a The Right Profile címet kapta, az együttes 1979-es London Calling című albumának egyik száma nyomán – számolt be a Variety. Delpyt legjobban Strummer és az együttes 1982-es előre eltervezett "eltűnése" érdekelte. Ezt a banda menedzsere eredetileg reklámfogásnak szánta az új album megjelenése és egy turné előtt, de a zenész egy időre tényleg elrejtőzött a nyilvánosság elől, és Franciaországban időzött.

A francia színész és rendező, aki jelenleg éppen Chris Rockkal forgatja a 2 nap New Yorkban című filmet, 2007-ben aratta első nagy nemzetközi sikerét rendezőként a 2 nap Párizsban című romantikus vígjátékkal, amelynek forgatókönyvét is jegyezte és az egyik főszerepét is eljátszotta. Joe Strummer – eredeti nevén John Mellor – az 1970-es években alapította a Clash-t, amely a Sex Pistols mellett a londoni punkrock meghatározó együttese lett. A politika iránt fogékony zenekar Sandinista című 1980-as albumát a nicaraguai baloldali gerillamozgalom ihlette, és számos ügyben demonstrálták baloldali kötődésüket.

Strummer az együttest 1986-os feloszlásáig vezette. Jóval később, 1999-ben hozta létre a The Mescalerost, amelyben haláláig zenélt. Ötven esztendős korában, 2002 karácsonya előtt néhány nappal szívroham következtében hunyt el.

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló