Jobbkor nem is nyithatnának a mozik – Streamszínház, avagy filmajánló a hétvégére

Az emberek gyakran dobálóznak az „uborkaszezon” kifejezéssel anélkül, hogy tisztában lennének annak pontos jelentésével. Nos, a streamszolgáltatók a héten mindent megtettek azért, hogy ez a tendencia ne folytatódjon, sőt egyenesen megreformálták a szó jelentését. De talán a következő alkotásokat még ajánlhatjuk álszakáll és álbajusz viselete nélkül is:

Kurier (2019 / háborús/dráma)

„De igenis maguk kezdték! Amikor lerohanták Lengyelországot!” – Basil Waczak német vendégekhez intézett szavai igen aktuálisan hatnak a Kurier cselekményének idején. Jan Nowak 1940-ben csatlakozik a lengyel ellenállókhoz: eleinte csak propagandaanyagokat terjeszt, majd részt vesz a varsói gettólázadásban, végül titkosügynöknek áll, és üzeneteket közvetít a lengyel és az angol hadsereg között. Eközben – hogy mindennapjai ne fulladjanak méla unalomba – a szovjet hadsereg is javában fenyegeti Lengyelországot. (Netflix)

Sam Fiai: Út a sötétségbe (2021 – The Sons of Sam: A Descent Into Darkness / dokumentumfilm/sorozat)

David Berkowitz, a kriminalisztika történetének egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa bírósági tárgyalásán beszámíthatatlanságra hivatkozott, így halálbüntetés helyett 350 évet szabtak ki rá. (Meg nem erősített források szerint jó magaviselete miatt csupán 321-et kellett volna leülnie.) Többek között ő is tagja volt a Sam Fiai fedőnéven emlegetett csoportnak, akik 1976 nyarán kezdték meg ámokfutásukat. Maury Terryt, a csúnyán előítéletes újságírót – aki meg volt győződve róla, hogy egy sátánista szekta áll a gyilkosságok mögött – egy életen át foglalkoztatta az ügy, a Sam Fiai pedig az általa rögzített dokumentumokból állt össze. (Netflix)

Halálom napja (2020 – Death Of Me / horror)

Egy coelhói bölcsesség szerint egy éjszakát aligha titulálhatunk rútul átmulatottnak, ha ébredés után pontosan meg tudjuk állapítani, hogy a mellettünk fekvő entitás melyik nép mitológiájának kulcsfigurája. Christine és Neil Oliver esete ennek fényében prózainak mondható, ugyanis a thaiföldi szigeten eltöltött éjszaka után – melyről ugyan semminemű emlékük nincs – egymás mellett ébrednek. Ám nemi aggodalomra ad okot számukra egy frissen postázott videófelvétel, melyen az látható, hogy Neil végez Christine-nel. Hamarosan kiderül azonban, hogy nem holmi flepnis poharas szintetikus szeszes ital áll a dolog hátterében. (Netflix)

Hirdetés

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
873FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés