Hirdetés
Hirdetés

Jó ebédhez szól a hip-hop – Itt a Maszkura és a Tücsökraj új klipje

maszkura_2.jpg

Hirdetés

A 2007-ben alakult Maszkura és a Tücsökraj a hazai koncertélet pikáns stílusú résztvevője ma a Lángolón debütáló klipes dalát is bemutatja este a Muzikumban.

Eddig hat lemezük jelent meg, amelyeken a cilinderes Maszkura személyes stílusának fejlődését, keveredését, furcsaságát követhettük nyomon. Ezek közül a Szégyentelent, a Kérlek, így szeress-t és a Pesti nőket az év albuma díjra jelölték. Legújabb, Jó ebédhez szól a hip-hop c. daluk ma a Muzikum Klubban kerül bemutatásra, ahol persze majd a régebbi emblematikus dalok is elhangzanak. A zenekar fontos mérföldkőként tekint az új számra, ugyanis a már kiforrottnak gondolt hangzásvilág új ízeket kapott, a hip-hop és a trap stíluselemeiből merít, számos elektronikus effektet és hangszínt is felhasznál. 

Azt mondja Maszkura, hogy

a zenekar elmúlt tizenkét éves, én pedig lassan negyven leszek, és büszkén tekintek vissza az eddigi alkotásainkra, munkáimra. Most azt érzem, jó alkotói időszakom élem, ami már nem hullámozhat, boldog vagyok, tele élettel, és rengeteg inspiráció ér. Új dalok készülnek, melyek egyszerre nyúlnak a már bevált ‘tücsökrajos’ elemekhez, és egyszerre barangolnak zenei értelemben még be nem járt utakon. Mint ez az új szám is.

A korábban számos zenekart menedzselő, irányító, civilben mentősként missziózó, színházi munkákban is aktív Kathy Zsolt kliprendezőként debütál.

3 éve úgy döntöttem, hogy ideje mások álmai helyett a sajátjaimat valóra váltani, így visszavonultam a könnyűzenei menedzseri szcénából, hogy szabadjára engedhessem a bennem rejlő kreatív energiákat. Forgatókönyvek, cikkek írása, kisfilmek rendezése után fordult figyelmem a kliprendezés felé, s bevallom nagyon megtetszett, hiszen azt hiszem, kevés ilyen terület van, ahol érvényesülhet az emberi sokoldalúság, mint alkotó energiaforrás.

A klip operatőre Bodó Márk, este pedig élőben is meghallgatható a Muzikumban

A poszt megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,982KedvelőTetszik
3,057KövetőKövetés
3,800FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók