Hirdetés
Hirdetés

Jello Biafra, VHK és AMD a West-Balkánban

A hardcore punk Dead Kennedys volt énekese/alapító tagja és megannyi projekt agya szeptember ötödikén lép fel a West-Balkánbann a Guantanamo School Of Medicine nevű formációjával. Az est vendége Biafra külön kérésére a Vágtázó Életerő (VHK) lesz, valamint az AMD.

A Los Angeles egykori polgármester jelöltjét és a Rollins Band egykori alapító tagját, Andrew Weisst is magába foglaló zenekar tavaly októberben tette az asztalra a The Audacity Of Hype című albumot, igaz, ezen még nem Weiss, hanem a Faith No More basszusgitárosa, Billy Gould játszott. A lemez dúskál a Dead Kennedysre oly jellemző tempóváltásokban és riffekben. Biafra pánikbeteg hangja se változott semmit, vagyis mintha csak egy újabb DK-albumot hallgatnánk detroiti proto-punkkal dúsítva. Aki pedig inkább a múltba szeretne révedni, és mondjuk a California Über Alles vagy a Holiday In Cambodia után sóhajtózik, annak se kell aggódnia, hiszen Biafra a koncertjein nem spórol a Dead Kennedys-szerzeményekkel sem.

Biafra egy dolgot kötött ki a szervezőkkel való tárgyalás során, mégpedig azt, hogy régi barátaival, a Vágtázó Halottkémekkel szeretne fellépni. Tudni kell, hogy Biafra már a kezdetekkor felfigyelt a Halottkémekre, és első albumaikat saját kiadójánál, az Alternative Tentaclesnél is megjelentette Amerikában. A VHK azóta már Vágtázó Életerő fedőnéven fut, de Biafra kívánsága természetesen teljesül.

A VHK mellesleg itt pótolja be a balul sikerült szigetes fellépését, de előttük még fellép a magyar hardcore legenda, az AMD is.

Szeptember 5.
West Balkán (régi Skála Metró, Nyugati tér 1-2), Budapest.
Kapunyitás: 20.00
Koncertkezdés: 21.00

Advertisement
39,010KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,620FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló