Jelentések könyve – Streamszínház, avagy filmajánló a hétvégére

A fiatal egyetemista akarata ellenére álnevet kap az Állambiztonságtól, Welles lenyúlja Az aranypolgárt, a fiatal Madison pedig rémeket lát.

A besúgó (2022 / sorozat / dráma)

1985-ben egyre több fiatal gondolja úgy, hogy a hétfői adásszünet nem tarthat örökké, és a patkányirtó ízű, rózsaszín szaloncukornak örökké el kell tűnnie a boltok polcairól. Pontosan így vélekedik az egyetemista Gergő is, ezért csatlakozik egy ifjúsági ellenzéki tömörüléshez. Csakhogy rövidesen kopogtat nála az Állambiztonság munkatársa, és zsarolással ráveszi, hogy írjon analóg blogot azokról a fiatal demokratagyerekekről, akiket amúgy nagyon pofán vágna. (HBO Max)

Mank (2020 /dráma)

Herman J. Mankiewicz forgatókönyvíró, emellett középhaladó alkoholista és kiégett, mint egy 60-as villanykörte. Orson Welles eközben Hollywood ünnepelt rendezője, aki Az aranypolgárral történelmet ír. Ugyanis a közönségnek fogalma sincs róla, hogy az említett alapvetés valójában a keményvonalas szeszegér érdeme – legalábbis David Fincher erősen unortodox filmje szerint. (Netflix)

Eleven kór (Maligant – 2020 / horror / thriller)

Madisont morbid látomások gyötrik, holott az Ozora feszt közelében sem járt évek óta: vízióiban egy árnyék jelenik meg, aki igen kreatív módon gyilkol – állítólagos – ártatlanokat. Hamarosan kiderül, hogy az illető egyedek valóban hobbisebészet áldozatai lettek, ugyanakkor egytől-egyig egy tudóscsapat tagjai. (HBO Max)

Hirdetés

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,010FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés