Hirdetés
Hirdetés

Jeges – Premieren az Entrópia Architektúra első videóklipje

Lángoló Premier

Azt írja az Entrópia Architektúra facebookos bemutatkozása, hogy a munkásságukra nehéz megtalálni a megfelelő kategóriákat, és ez így is van. Talán az a négy szó áll a legközelebb, igazodási pontként, amit ők is írnak: ritual, doom, experimental, noise. A sokak számára kultikussá érett zenekar egy stíluskísérlet kapcsán alakult meg annak idején: megpróbáltak spontán és improvizált előadást tervezni a budapesti Royal Szálló felújítási munkálatainak hangjait és zajait rögzítő felvételre. Zenéjükben fémek, ipari hulladékok és elektronikus eszközök által keltett ütem- és dallamstruktúrákra építenek durva, máshol érzékeny zenei struktúrákat. Alapvetően rituális, ősi, talán ember előtti hangokat használva igyekeznek kaput nyitni egy másik, komplexebb valóságra. Náluk az emberi hang is kizárólag hangszerként funkcionál. Az első lemezük 2010-ben jelent meg, az első videóklipjük pedig most, itt, a Lángolón.

“A klipet februárban vettük fel a Minus Film csapatának segítségével. Talán a képkockákon látszik is, hogy küzdöttünk az időjárási szélsőségekkel, tapasztaltunk a munka folyamán szenvedést és boldogságot is.

A klip maga a bhávacsakra 12 létállapotát mutatja be. Ez a szamszára tibeti szimbolikus ábrázolása. Tervezünk ezzel kapcsolatban egy podcastet, amelyen belül részletesebben kifejtjük a lényegi részeket, de szeretnénk a hallgatóságra bízni az értelmezést.

A videó egy háromrészes anyag első állomása, folytatása következik. A zenekartagokon kívül Szabó Ervin is szerepel a klipben, ő az Entrópia Architektúra életében fontos szereplő, a kezdetek óta velünk van, a klipben is hatalmasat megy.”

Az Entrópia Architektúrát meghívták a Hradby Samoty fesztiválra és a Hell Vill linupjában is szerepelnek már. A nyár folyamán több koncertet is terveznek, szervezés alatt vannak még más fesztiválokon való fellépések is.

“Lemezünk végleges verziója is épp elkészült a pandémia alatt, amelyhez kiadót keresünk. Egy kultikus industrial/noise szereplő is segített a masterelésben, a faUStból és az Ulam Batorból ismert Amaury Cambuzat.”

Szóval ezek után már csak meg kell nézni az Entrópia Architektúra első klipjét:

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetésspot_img

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk