Hirdetés
Hirdetés

Jazz Showcase-pályázat a Müpában – Szeptember 24 a jelentkezési határidő

Hagyományaihoz és a kulturális fenntarthatóság elvéhez híven 2024. február 16. és 18. között a Müpa ismét megrendezi a közép-európai régió egyik legjelentősebb zenei tehetségbörzéjét. A Jazz Showcase legfontosabb célja felhívni a figyelmet a pályájuk elején járó, kimagasló tehetségű előadókra. A hat legígéretesebb formáció kiválasztása idén megújult szabályrendszer szerint történik, a pályázatok benyújtására szeptember 24-ig van lehetőség.

Hirdetés

A Müpa megalakulása óta küldetésének tekinti, hogy a hazai alkotó- és előadó-művészeti színtér feltörekvő tehetségeinek fellépési lehetőséget biztosítson, így támogatva a pályakezdő fiatalok karrierjének beindulását. A 2008 óta létező, minden évben kiemelkedő érdeklődéssel övezett Jazz Showcase elsődleges és legfontosabb célja, hogy lendületet adjon a jazzutánpótlásnak, minél többekkel ismertesse meg ezt a mindig megújulni képes, üdítően spontán és ezerarcú műfajt, a jelen és a jövő jazzrajongóit pedig a felfedezés örömét (is) kínáló jazzfiestára hívja.

A már több mint másfél évtizedes múltra visszatekintő, a jövő sztárjait reflektorfénybe állító tehetségbörze elismertsége egyre növekszik, amit jól mutat a fellépésre jelentkező zenekarok számának jelentős emelkedése, a szakmai partnerek mind bővülő köre és a közönség hosszú évek óta töretlen, sőt egyre fokozódó érdeklődése. A hazai klubokat és fesztiválokat képviselő szakmai partnerek, illetve a műfaj szaktekintélyeiből álló nemzetközi zsűri tagjai a Müpa által felkínált szakmai és közönségdíjakon felül minden évben további színpadra lépési lehetőségekkel ismerik el a Jazz Showcase legígéretesebb tehetségeit.

2024-ben az eseménysorozat a megszokott értékvállalás mentén, ám megújult pályázati rendszerben folytatódik. A pályázaton indulhat minden, magát magyarnak valló személy, aki megfelel a kiírás feltételeinek; a börzére való jelentkezés, valamint a hat legalkalmasabb formáció kiválasztásának és meghívásának részletes szabályait a Müpa honlapján olvasható dokumentumból ismerhetik meg az érdeklődők. A beérkezett pályamunkák előzetes válogatását Borbély Mihály klarinét- és szaxofonművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, Fekete-Kovács Kornél zeneszerző, trombitaművész, karmester, a Modern Art Orchestra alapítója és művészeti vezetője, valamint Bércesi Barbara, a Müpa jazzprogramjainak szerkesztője végzi.

További információk és a Jazz Showcase pályázati felhívásával együtt a Müpa weboldalán!  

Fotó: Csibi Szilvia

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,995KedvelőTetszik
3,061KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók