Hirdetés

Jay-Z beszállt az internetbe, a Twitter alapítójával kriptovalutával fognak seftelni

Bitcoinfejlesztési alapot hozott létre Jay-Z és Jack Dorsey, amit legelőször Afrikában és Indiában indítanának el. A ₿trust alapja 500 bitcoin, aminek azért nehéz meghatározni a pontos értékét, mert naponta gyorsan változik, de nagyjából 24 millió dollárral lehet számolni.

Dorsey azt nyilatkozta, hogy sem ő, sem a zenész nem szól bele az alap ügyeibe, amit elsősorban arra szánnak, hogy a bitcoint az internet pénzévé tegyék. Arra vonatkozóan azonban még nem derültek ki részletek, hogy konkrétan mit is csinál az alap, vagy milyen típusú fejlesztéseket támogat.

A két térség kiválasztása amiatt érdekes, mert Indiában éppen azt fontolgatja a kormány, hogy teljesen betiltja a kriptovalutákat néhány hónapon belül. Ugyanakkor a bitcoin árfolyama folyamatosan történelmi csúcsokat döntöget, és az üzleti világban is elkezdtek nyitni a digitális pénzek felé, legalábbis a Mastercard és a Tesla is bejelentette már, hogy ebbe az irányba haladnak.

Afrikában azonban nagyon népszerűek a kriptovaluták, az Egyesült Államok után például Nigériában a legjelentősebb a bitcoin kereskedelme. Dorsey egyébként régóta nagy támogatója a bitcoinnak, korábban a Twitter pénzügyi vezetője is azt mondta, hogy keresik a lehetőséget, hogyan lehetne bitcoinban fizetni a munkavállalóiknak, azonban a szakértők szerint ez az árfolyam-ingadozások miatt egyelőre nagyon kockázatos lenne.

Jay-Z és Dorsey úgy tűnik nagyon egymásra talált, hiszen legutóbb arról szóltak a hírek, hogy a Twitter alapítója megveheti a Tidalt.

A Twitter alapítója megvenné a Tidalt

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,004KedvelőTetszik
3,064KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk