Hirdetés

Játékra, zenehallgatásra, munkára és edzésre is szánja a Samsung az új tévéit

Az elmúlt években egyértelművé vált, hogy a képernyő egyre nagyobb szerepet tölt be a felhasználók életében, hogy a lineáris tévézés elmozdult az on-demand irányába, és hogy a felhasználók több eszközön is szeretnék elérni ami érdekli őket, akkor, amikor éppen kedvük van. Ráadásul arra is rávilágított, hogy az otthon nem csak a pihenés és a kikapcsolódás helyszíne, de a munka vagy akár az edzések is ott, gyakran a tévé előtt zajlanak. 

Stílusos modellek 

A Samsung egy ideje megpróbálja nem csak tudásban a felhasználók igényeire szabni a tévéit, hanem különböző stílusú tévéket bemutatni, hiszen mégiscsak egy meglehetősen hangsúlyos darabja lesz ez a lakásnak, nem árt, ha több annál, mint hogy egy nagy méretű fekete téglalap. 

A Frame valószínűleg a legismertebb ezek közül, ez az a készülék, ami kikapcsolt állapotban festményként funkcionál, ha pedig senki nincs a szobában, akkor a felhasználó által kiválasztott műalkotást sem mutatja. Kutatásaik szerint a Frame-vásárlóknál napi hét órában mutatott művészeti alkotást a tévé. Az idei újítás a teljesen matt felület, ami úgy veri vissza fényt, hogy sem nappali fényben, sem esti világítás mellett nem tükröződik és nem is csillan be a kijelző. 

A legkülönlegesebb a Sero volt, ez volt az a tévé, ami vertikálisan és horizontálisan is használható volt egy fordítással. Erre ugye azért volt szükség, mert egyre többen vannak azok, akik a tévéjüket nem sorozatnézésre vagy filmezésre használják, hanem mondjuk este a TikTokot pörgetik, ami pedig alapvetően éppen állított helyzetben tud jól működni. Viszont most bemutattak egy olyan állványt, ami automata módon fordítja el nem csak a Sero, de a Frame és Neo QLED készülékeket is, hogy ezzel teljesen új, vertikális módon használhassa az ember a tévéjét. 

A Quantum Mini LED technológiának és a legújabb 8K Neural Quantum Processzornak köszönhetően pedig a Samsung 2022-es Neo QLED 8K modelljei továbbfejlesztett neurális hálózattal, még pontosabb, 14 bites kontrasztleképezéssel és MI alapú okos felskálázással érkeznek.

Nem csak a készülékkel, hanem a szolgáltatásokkal és funkciókkal is ki kell tűnni

Az új készülékek mellett megújult a kezelőfelület is, sokkal egyszerűbbé vált a keresés, hogy az esti filmnézést ne azzal kelljen kezdeni, hogy hosszasan nyomogassuk a távirányítót, míg végre oda keveredünk, ahova szerettünk volna. Már elég régen beszélünk arról, hogy a cél az, hogy az IOT-eszközök, -vagyis minden olyan okoseszköz, ami a háztartásban fellelhető kommunikálnak egymással- egy nagy közös felületen látható, de leginkább irányítható legyen, ami nagyon sokáig praktikusan a telefon volt, de valóban sokkal kényelmesebb az egészet a tévé kijelzőjén látni. Ráadásul az Always On Voice megoldással akkor is lehet innen irányítani az eszközöket, ha a tévé ki van kapcsolva, és még akár az okoscsengő kamerájával rögzített képet is meg lehet rajta nézni, hogy tudjuk, hogy a szomszéd zavarna a legizgalmasabb jelenetnél, vagy a pizza érkezett meg. 

Egyszerre négy részre lehet osztani a képernyőt, hogy azokon különböző tartalmakat lehessen nézni, például játék közben más emberek streamjét lehet nyomon követni, és a zenelejátszó is mehet, vagy egymással párhuzamosan futó meccseket is lehet nézni. Hangban pedig az Ultra Slim Hangprojektor, az S sorozat készülékei, és a Sound Tower termékcsalád tagjai prémium élményt tesznek lehetővé helytől és környezettől függetlenül.

Ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, a 2022-es tévék támogatják az NFT-ket, méghozzá egy külön, erre dedikált felületen lehet nézelődni a művek és a művészek között, majd meg is lehet venni ezeket a digitális műalkotásokat, és ki lehet lőni a tévére, ami igazán a Frame tévéken tud úgy mutatni, mintha valóban egy festmény lógna a falon. 

Talán ennél valamivel többeket tölthet el izgalommal a szemkímélő mód fejlesztése, ami a szoba fényeihez igazítja a színárnyalatot, és automatikusan beállítja a kékfény mértékét, hogy a szemet is kímélje, de a színek és melegség is élethű maradjon. Egyébként a színkalibráláson is sokat javítottak. 

Munka és testmozgás

A tévétorna egy időre kiment a divatból, most úgy tűnik visszatért, csak éppen sokkal több lehetőséggel. Ez alatt nem azt értjük, hogy több típusú edzés közül lehet választani, hanem hogy a telefon és az okosóra segítségével sokkal hatékonyabbá lehet tenni az edzéseket például azzal, hogy a telefon ellenőrzi a helyes testtartást, és akár korrigálhatja is a hibákat, míg az okosóra megjeleníti a tévé képernyőjén a mért adatokat, így jobban nyomon lehet követni például a pulzust. 

A Google Duo támogatással és egy webkamerával pedig a tévé nagy kijelzőjén keresztül lehet tartani a kapcsolatot a családdal, vagy a konyhaasztal előtt kuporgás helyett a kanapéról lehet becsatlakozni a végeláthatatlan hosszúságú értekezletekbe. 

Játék

A Gaming Hub konzoltól és szolgáltatótól függetlenül gyűjti egy helyre a kedvenc játékokat és ajánl újakat a felhasználóknak. A négy, HDMI 2.1 technológiát támogató port, a Motion Xcelerator Turbo Próval ellátott 4K 144Hz-es frissítés, a Szuper ultraszéles játék nézet és a Játéksáv még látványosabbá teszi a játékot, a beállítások pedig teljesen testreszabhatóak, hogy mindenki számára élvezetes legyen bármilyen játék. 

Környezetvédelem

Nyilván a környezetvédelem egyik fontos eleme, hogy ne vegyünk minden évben új tévét, de ha valaki mégis most jut el oda, hogy régi, sokat fogyasztó, esetleg rossz készülékét lecserelné, az jó ha tudja, hogy a Samsung célja, hogy rendszerszinten csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátását, megkönnyítse a termékek újrahasznosítását, valamint a gyártási folyamat és a készülékek használatának környezeti terhelését is minimalizálja. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a tavaly bemutatott napelemes távirányítót továbbfejlesztették, és már a környezeti fényből és rádiófrekvenciából is képes energiát nyerni, emellett a 2022-es termékcsalád megújult csomagolásban érkezik, amelyekhez a vállalat nem használ kapcsokat és 90 százalékkal csökkenti a felhasznált tinta mennyiségét is.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk