Hirdetés

Mi történt a jövő héten? – Január 26 – február 1.

Banális megállapítás, de minden nap valaminek az évfordulója van. Nézzük meg kik születtek, kik haltak meg, illetve milyen kis, és nagy jelentőségű dolgok történtek a jövő héten. (Aki tud még a hétre vonatkozó eseményt a zenei világból, kommenteljen!)

Január 26.

Ma születtek:
Eddie Van Halen (1957), Matt Heafy (Trivium) (1986)

Ma történt:
1972: Sean Combs (Puff Daddy) 33 éves apját lelőtték egy utcai lövöldözés során. P. Diddy ekkor 2 éves volt.
1979: A „Gizmo” szintetizátoros gitárt először mutatták be a nyilvánosságnak.
1986: Allen Collins, a Lynyrd Skynyrd tagja autóbalesetet okozott. A barátnője meghalt, ő pedig deréktól lefelé lebénult.
2003: Billy Joel elvesztette a kontrollt a Mercedes S 500-a felett, és egy fának csapódott, majd kirepült az autójából. Joelt helikopterrel szállították a kórházba.

Január 27.

Ma születtek:
Nick Mason (Pink Floyd) (1945), Brian Downey (Thin Lizzy) (1951), Janick Gers (Iron Maiden) (1957), Mike Patton (Faith No More) (1968)

Ma történt:
1971: David Bowie először látogatott Amerikába. Ugyan fellépni nem tudott, mert nem volt munkavállalási engedélye, viszont így is sokkolta az embereket mikor egy tévéműsorban női ruhában jelent meg.
1996: A Daily Star megszellőztette a sztorit, hogy a Take That nevű fiúbanda feloszlik.
1998: James Brown házában egy rakat marihuánát, és egyéb drogokat találtak. Brown azzal védekezett, hogy a látásproblémáit próbálta enyhíteni a szerekkel.
2000: Noel Gallagher apa lett, lánya az Anais nevet kapta.

Január 28.

Ma születtek:
A nap szülöttjei: Dan Spitz (Anthrax) (1963), DJ Muggs (Cypress Hill) (1968)

Ma történt:
1988: 11 évvel megjelenése után a Sex Pistols Never Mind The Bollocks, Here’s The Sex Pistols albuma aranylemez lett az USA-ban is, tehát több mint 500 ezer darabot adtak el belőle.
1994: Linda McCartney felajánlotta jótékony célokra azt a 25 ezer fontot, amit azért kapott, hogy nevével fémjelzett vega burgereket dobhassanak piacra.
2004: Elvis Presley rajongói kiakadtak, mikor megtudták, hogy egy 1950-es években felvett, a „király” korai dalait tartalmazó hangszalagot egyszerűen ketté akarnak vágni, és úgy aukcióra bocsátani. A tulajok szerint túl rossz állapotban volt ahhoz a szalag, hogy valaha is újra lejátsszák.

Január 29.

Ma születtek:
David Byron (Uriah Heep) (1947), Thomas Erdelyi, (Tommy Ramone) (1952), Eddie Jackson (Queensryche) (1961)

Ma történt:
1979: A 16 éves Brenda Spencer két embert megölt, és további kilencet megsebesített, amikor elkezdett lövöldözni az utcán egy pisztollyal, amit az édesapjától kapott karácsonyra. Amikor megkérdezték tőle, hogy miért tette, azt válaszolta, hogy mert utálja a hétfőket. Ez a Boomtown Rats csapatát dalírásra ösztökélte.
2006: Az Arctic Monkeys első lett az angol listákon a debütáló Whatever People Say I Am That’s What I’m Not című lemezekkel, ami mellesleg minden idők legjobban fogyó debütáló albuma lett 360 ezer eladott példányszámmal már az első héten.

Január 30.

Ma születtek:
Phil Collins (1951), Trevor Dunn (Mr Bungle) (1968)

Ma történt:
1990: A Stone Roses legénysége nem volt megelégedve a Sally Cinnaman című korai kislemezük újrakiadásával, ezért bosszúból szétverték a lemeztársaságuk irodáját, és festékeket dobáltak az autókra. A csapat tagjai hamarosan elfogták, majd bíróság elé állították.
1999: Az NME zenei lap közvélemény kutatásában az volt a kérdés, hogy melyik popszemélyiséget látnád szívesen viszont, mint orvost. A válaszadók többsége Natalia Imbruglia mellett tette le a voksát.

Január 31.

Ma születtek:
Harry Wayne (KC and the Sunshine Band) (1951), Adrian Vandenburg (Whitesnake) (1954), John Lydon (Johnny Rotten) (Sex Pistols) (1956), Jeff Hanneman (Slayer) (1964), Justin Timberlake (1981)

Ma történt:
2007: Jim Morrison 35 évvel a halála után jeles képviselője lett a globális felmelegedés elleni harcnak, hiszen egy nem sokkal a halála előtt írt versét is használták a környezetei katasztrófát megelőzendő prevencióban.

Február 1.

Ma születtek:
Chuck Dukowski (Black Flag) (1954), Lisa Marie Presley (1968), Patrick Wilson (Weezer) (1969), Ron Welty (Offspring) (1971)

Ma történt:
1949: Az RCA Records piacra dobta az első kislemezt (45 rpm). Ez a lemezméret tette lehetővé később a zenegépek elterjedését.
1995: Richey James, a Manic Street Preachers gitárosa eltűnt a londoni Embassy Hotelből, a személyes tárgyait hátrahagyva. Az autóját Bristolban találták meg 16 nappal később. James azóta sem került elő.
2001: Elton John magánfényképeiből álló kiállítását beszüntették, mivel több iskolai csoport lemondani kényszerült a látogatást, hiszen az Atlantai Múzeum tele volt olyan fotókkal, amelyeken meztelen férfiak pózoltak.

Még több Popcorn

Két bónuszrészt kap az Eufória, az egyiket még idén

A zenében is nagyon erős sorozatnak már készül a második évada, de előtte még kapunk valamit.

Eladó a Bárányok hallgatnak című filmből ismert horrorház

Buffalo Bill házát egész olcsón meg lehet venni.

Digitálisan felújították és tévében közvetítik a legendás 6:3-as magyar-angol meccset

Onnan indultak, hogy volt egy tévé képernyőjéről kamerával felvett fekete-fehér felvételük.

Kommentek

35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
695FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

Aranyéletes dalához forgatott videót a SONYA Terézvárosban

A Hunyadi téri vásárcsarnok évtizedek óta lakatlan fejépületében zajlott a munka.

Nem olcsó, de nagyon erős az új Huawei Mate-széria

Bemutatkozott az új EMUI kezelőfelület, és egy rakás kiegészítő is érkezett.

Жълтото Момиче – Premier a Meszencsinkából is ismerős Biljarszki Emiltől

Ambient hangzású dal debütál a Lángolón, klippel együtt.

Budapesttől is elbúcsúzik Ozzy Osbourne

Az eredeti turnéban nem volt benne Budapest, a most lefoglalt dátumokban már igen.

Tiktokos hülyeség miatt került vissza a Fleetwood Mac a slágerlistákra

Egy veszélyes kihívás miatt éli újabb fénykorát a zenekar. A gördeszkázás közbeni áfonyalé szürcsölgetésbe a zenekar is beszállt.