Hirdetés
Hirdetés

James Blunt megint elmondja Budapesten, hogy gyönyörűek vagyunk

jb_press1.jpg

Négy éve teljesen véletlenül elkeveredtem James Blunt budapesti koncertjére. Ezt azért mondom el, mert emiatt nyugodt szívvel ajánlom a zenész május 8-ai buliját is, amit szintén a Budapest Sportarénában tart majd. Azért nyugodtan, mert annak ellenére, hogy egy nyálas figurának van elkönyvelve, akinek gyakorlatilag csak egyetlen dalát ismeri a világ, egész szórakoztató koncertet adott még számomra is. Persze tény, hogy utána sem lettem rajongó, nem hallgattam a lemezeit, de az a másfél óra teljesen jó kikapcsolódás volt. Szóval Blunt jövő tavasszal megint jön, a sajtóanyag meg lentebb van.

James Blunt 4 évvel ezelőtti, óriási sikerű koncertje után visszatér Budapestre

új, The Afterlove elnevezésű turnéjával

2018. május 8-án a Budapest Arénában lép színpadra

Kevés előadó van, aki ennyire gyorsan lett világsztár és maradt mégis szerény, póz nélküli embernek, mint James Blunt.

A felső-középosztálybeli családból származó énekes – eredeti nevén James Hillier Blount  – 1974-ben született az angliai Tidworth-ben. Édesanyja háromévesen furulyázni, ötévesen hegedülni, hétévesen zongorázni tanítatta. Mivel édesapja a Brit Légierőnél szolgált és a család kétévente költözködött, így James 7 évesen már bentlakásos iskolában tanult, és szüleit gyakorlatilag csak a szünidőkben látta. 14 évesen vásárolta első gitárját, amin dalokat kezdett írni.

Tanulmányai után családi hátterének köszönhetően a katonai pályát választotta. 1997-től már tiszti rangban szolgált, állomásozott Kanadában, Koszovóban, majd Londonban.

2002-ben szerelt le a hadseregtől és rögtön az EMI Publishing-hez szerződött, mint énekes-dalszerző. Debütáló albuma 2004 októberében jelent meg és nagyrészt általános közönnyel fogadták. Majd kijött az a bizonyos harmadik kislemez, a You’re Beautiful.

Ez a nagy sláger kellett ahhoz, hogy elinduljon a karrierje: további négy album és négy  listavezető sláger, öt Grammy jelölés (valamint BRIT-, Ivor Novellos- és MTV-díjak), közel 20 millió eladott lemez, 40 millió dalletöltés világszerte. Továbbá 6 millió like a Facebookon, és egy elképesztő, 412 milliós nézettség a Youtube-on.

Legújabb albuma The Afterlove címmel tavasszal jelent meg, az elmúlt hónapokban pedig Robin Schultz szerzeményével, az OK című dallal hallható folyamatosan a rádiókban.

Emellett hírnevével nemes ügyeket szolgál: jótékonysági szervezeteket támogat, valamint az éghajlati változás sürgető ügye mellett is kampányol.

Az egyik legvisszafogottabb és legkedvesebb sztár, James Blunt újra Budapestre érkezik, hogy a magyar közönséget ismét magával ragadja egyedülálló zenei világába.

Jegyek december 1-én 9 órától kaphatók a www.livenation.hu és a www.ticketpro.hu oldalakon keresztül.

Advertisement
38,983KedvelőTetszik
3,058KövetőKövetés
3,810FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló