Hirdetés

Jack White vinylnyomó-üzemek telepítését követeli a nagy lemezkiadóktól

Jack White-nak elege lett. Azt mondja a fenti videójában, hogy nonszensz, hogy egy kisebb punkzenekarnak irgalmatlan sokat kell várni arra, hogy új lemezét vinylen is legyártsák. Jack White szerint erre a megoldás az lenne, hogy a nagy lemezkiadók, tehát a Sony, a Warner és a Universal fogják magukat, és telepítenek maguknak vinylnyomó-üzemeket, hogy ne a már meglévő, független gyárak kapacitásait foglalják le a nagy példányszámban megjelenő lemezeikkel (amik ráadásul legtöbbször újrakiadások). Jack White egyébként példát is mutat, ugyanis a saját lemezkiadójának már 2017 óta saját vinylgyára van, amit folyamatosan bővít is.


Jack White egyébként közleményt is kiadott a videó alatt, amiben bővebben leírja, hogy tévedés ne essék, ez a probléma nem arról szól, hogy mondjuk a kis kiadók szemben állnának a nagy kiadókkal, vagy hogy a függetlenek mennek a mainstreammel szembe, és még csak nem is egyfajta punk vs. pop harc.

A probléma egyszerűen az, hogy mindannyian olyan környezetet teremtettünk, ahol a bakelitlemezek iránti soha nem látott kereslet nem tud lépést tartani a kínálattal.

– mondja White

Azt is mondta, hogy az, hogy „a bakelitlemezek legyártásának átfutási ideje jelenleg az emberi terhesség időtartama felé hajlik”, gyakorlatilag letöri a lendületet, kiöli a lelket, károsítja a művészi önkifejezést egy olyan műfajban, ami borzasztóan függ a pillanatnyiságtól és a megfelelő időzítéstől.

Így fejezi be:

Mindannyian ugyanabban a csapatban vagyunk, ugyanazokkal a célokkal. Őszintén hiszem, hogy az infrastruktúrába való jóhiszemű befektetéssel folytathatjuk ezt a felfelé ívelő pályát, és tovább inspirálhatjuk a körülöttünk lévő világokat.

Legutóbb itt írtunk arról, hogy mennyire növekszik a bakeliteladás:

30 éves rekordon a vinyleladás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,004KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,640FeliratkozóFeliratkozás
HirdetésError, group does not exist! Check your syntax! (ID: 5)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek