Hirdetés

Itthon is járnak már játékok a Netflix-előfizetés mellé

Ahogyan arról már mi is beszámoltunk, a Netflix a videójátékok felé nyitna, azon belül is a mobilos játékok piacára szállna be. Ez most meg is valósult, és itthon is ki lehet próbálni, mit is jelent ez a gyakorlatban.

Első körben öt játékot lehet kipróbálni, amiből kettő kifejezetten Stranger Things tematikájú. Ez egy meglehetősen kézenfekvő megoldás arra, hogyan tudja erősíteni a cég a hozzájuk tartozó franchise-okat, azaz hogyan tud ráerősíteni a saját gyártású tartalmainak a sikerére több fronton is.

A játékok kifejezetten csak a Netflix-előfizetőknek érhetőek el, és hasonlóan magához az előfizetéshez, itt sem lehet végtelen mennyiségű fiókkal játszani egyszerre, sőt a gyerekfiókok számára sem elérhetőek a játékok. Ha esetleg elszalad a felhasználóval és családjával a ló, és boldog-boldogtalan az ő fiókjaikkal szeretné élvezni a játékokat, azt jelzi az alkalmazás.

Egyelőre androidos készülékeken futnak a játékok, az iOS még várat magára, és a Netflix főoldaláról is elérhetőek, vagy akinek még nem frissült az alkalmazása, az akár a Google Play áruházból is letöltheti az első öt játékot. Tv-n vagy konzolon nem, csak telefonon és táblagépen lehet velük játszani úgy, hogy mikor letölti a felhasználó a játékot, akkor hitelesíteni kell, hogy melyik fiókkal szeretné használni. PIN-kóddal védett fiókoknál szükség lesz a beállított kódra is a letöltéshez.

Az egyértelmű, hogy ez az öt cím még csak a kezdet, és hamarosan egyre több lesz elérhető. Korábban Greg Peters, a Netflix vezetője arról beszélt, hogy a játékokkal nem is az feltétlenül a cél, hogy többen fizessenek elő a Netflixre, inkább az, hogy a meglévő előfizetőknek tudjanak új élményeket nyújtani. Úgy tudni, több fejlesztőcsapattal is dolgoznak együtt, vagyis nagyjából ugyanúgy, ahogyan az elérhető filmek és sorozatok sem csak saját gyártásúak, itt is elképzelhető, hogy különböző stúdiók játékai válnak elérhetővé ingyen, reklámmentesen és akár alkalmazáson belüli vásárlás nélkül az előfizetők számára. Ez egyébként már csak azért sem lenne egy rossz modell, mert így valamelyest fel tudnák venni a versenyt például az Apple csomagajánlataival.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk