Hirdetés
Hirdetés

Itt az Akkezdet Phiai és az Amoeba közös videója a Balaton Methodból

bm-hd_0324_center_mov4.jpg

A Balaton Methodból az egyik kedvenc részem az Akkezdet Phiai Amoebával közös Vagy mindegy című dala volt. Ráadásul a rendkívül trükkös videós részük is nagyon jól sikerült. Szóval tiszta öröm, hogy a zenés filmből pont ez a dal jelenik meg teljes egészében először külön is, ráadásul itt a Lángolón van a premier (ahogy az Amoeba első, egészen kiváló lemezénél is így volt). Lentebb infók és maga a videó.

Saiid a dalról és az Amoebával való közös munkáról: 

Az Amoebával a 2010-es évek eleje óta együtt dolgozunk, de Vanis zenéit talán még korábban ismertük meg. Első közreműködésünk a 2008-as Szülinap című szám volt. Vanis a szellős, minimalista alapokat töredezett, shuffle-ös dob-groove-okkal és velőtrázó basszusokkal dúcolja alá, így a beatek első hallásra is kívánják a szöveget. 

A Vagy Mindegy egy exkluzív szám, ami Rév Marcell és Szimler Bálint felkérésére készült, a Kodály Method-os Zenebuddhizmus videó sikerén és a közös emlékeken felbuzdulva. Jó néhány napot töltöttünk tervezéssel, egyet pedig a stúdióban az Amoebával, míg végül kiválasztottuk az alapot, és megbeszéltük, hogyan is szólalna meg élőben.

Újonc P a frogatásról:

Mikor hajnali hét órakor a balatonföldvári forgatás helyszínére érkeztünk, még nem volt kész a refrén. A közeli szálloda mosdójából írtam Saiidnak sms-t, amiben a számban is hallható sorok szerepeltek: „Há’ mos’ mé’?/ Há’ me’ mé’ ne?” A válasz így szólt: „Megvettük.”

A forgatás napján téli hideg volt, fújt a szél és esett az eső, én pedig lázas beteg voltam. Pokrócokba csavarva vártam a soromra, teát ittam, és három óránként lázcsillapítót szedtem. A kaszkadőrök karabinerekkel ellátott kezeslábasba öltöztettek minket, hogy felhúzhassanak a plafonra erősített kötélen egy csörlő segítségével. Eredetileg én lógtam volna fejjel lefelé Sabák helyett, de úgy éreztem, majd szétrobban a fejem a náthától, és így nem tudom végigcsinálni, ezért átadtam a helyemet (Sabák) Petinek.

Marciék végül, este tizenegy tájban, a tizenötödik felvételre bólintottak rá. Az első hatot nem tudtuk felvenni rendesen, mert mire Saiid felért hanyatt fekvésből a színpadra, hogy befejezze a verzéjét, a rá erősített mellény annyira szorította a tüdejét, hogy egyszerűen kifogyott a szuflából az utolsó sorokra. Ezt követően még kilenc alkalommal „hibáztunk”, míg végre lement egyben az egy snittes klip.

És akkor itt a klip:

Advertisement
39,004KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,640FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló