Hirdetés
Hirdetés

Itt a Summer Edition válogatás olyan előadókkal, mint a Bohemian Betyars, a Papaver Cousins vagy a Baron Mantis

summer_photo_mzk_small.jpg

Megjelent az MZK Publishing második válogatáslemeze, a Summer Edition. Az egyik legváltozatosabb művészgárdával rendelkező hazai zeneműkiadó az idén áprilisban debütált MZK Noise után egy nyári kiadással jelentkezik, melyen a világzenétől a hip-hop-on át a neo soul-ig számos műfaj és előadó képviselteti magát a Bohemian Betyarstól a Papaver Cousinsig. A hajtás után a teljes album meghallgatható. 

A válogatáslemezről Bánki Nikoletta, az MZK Publishing A&R menedzsere így mesélt: 

A Summer Edition története úgy indult, hogy hosszas gondolkodás, szemezgetés után összeállítottuk a világ legszomorúbb tracklistjét a katalógusunkból, aztán rájöttünk, hogy nyár van. Ilyenkor viszonylag kevesen akarnak érfelvágós zenét hallgatni. Ezen felismerés után gyakorlatilag órák alatt lett meg a lemez repertoárja. Ilyenkor az emberek többet vannak a szabadban, utaznak, buliznak, talán szabadabbnak érzik magukat – azt szerettük volna, hogy a tracklist ezt az érzést tükrözze.

A kiadvány fő csapásiránya az volt, hogy a nyári atmoszférához jól passzoló dalok kerüljenek rá. Műfajilag igen sokszínű a válogatás: világzene, népzene, stoner és hip-hop egyaránt megfér rajta. A számok az évszak különböző stádiumait idézik: az energikus folkzene a napsütötte délutánok hangulatát hozza, a világzene marokkói sivatagba repít, míg a chillezős, lazulós indie tökéletes aláfestése egy fesztiválozás utáni, megfáradt hazavonatozásnak.

Az MZK Noise nagyon jó visszajelzéseket kapott., így gondolkodunk a fizikai kiadáson is. CD, sőt bakelit megjelenés is tervben van. Szóval mindenképpen ez lesz az MZK válogatáslemezek következő lépcsőfoka. Addig is mindenki szürcsöljön el egy limonádét vagy fröccsöt, miközben a Summer Editiont hallgatja.

mzk_summer_cover.jpg

További információk az MZK Publishing weboldalán és a Facebookon

Advertisement
38,996KedvelőTetszik
3,060KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló