Hirdetés
Hirdetés

“Itt már nem lehet pörgetni a húszezreseket” – Elindult a Volt fesztivál

Két év kihagyás után idén június 21-én elindult a VOLT fesztivál. Már a fesztivál előtt napokkal jöttek a pletykák is arról, hogy alig lesz ember, sokkal kisebb lesz a terület, és hogy ez lesz az utolsó.

Minden nagyobb fesztivál előtt van egy úgynevezett sajtóbejárás, ahol a szervezők körbevezetik az újságírókat a területen, és nagyon-nagyon sokat mesélnek. Idén onnan lehetett tudni, hogy ki a fontos ember, hogy mindannyian fehér ingben voltak, és az egész egyfajta elanyátlanodott, szürreális megtekintéssé vált, ahol érdemi információkat csak a fő szponzortól lehetett kapni.

Nem lett észrevehetően kisebb a terület

Pontos számokat nem hallottunk, így lehetséges, hogy összességében van eltérés, de a 2019-es, már átrendezett területhez képest olyan hatalmas változást nem lehetett tapasztalni a fesztivál méretében. Már akkor az összes színpad egy nagy placcra költözött, ahogy a szponzorok standjai is.

Ahol 2019 előtt a különböző elnevezéseket magáénak tudó, kizárólag magyar zenekaros színpad állt az árnyas kemping területén, ott most előre telepített, mondhatni luxuskemping található. Itt a nagyon fontos emberek rámutatásos szemrevételezéssel ismerkedhettek meg például dupla koporsóra emlékeztető Love Kabinnal, jurtaszerű és előre telepített 2-4 személyes sátrakkal. Aki régebben járt erre, az még emlékezhet, hogy anno voltak úgynevezett VIP, vagy még korábbi megnevezéssel luxus kempingházak is, azok mostanra olyan állapotban vannak, hogy egyik jelző, de még a ház kifejezés is nehezen illik rá, így inkább nem is adják ki.

Pedig régen, még onnan ment a szervezés is

– mutatta Lobenwein Norbert Farkas Cipriánnak, Sopron polgármesterének.

Az elanyátlanodás jelei

Napokkal a Volt fesztivál kezdete előtt jelentette be a két főszervező, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán, hogy kiszállnak a Volt és a Balaton Sound szervezéséből. Lobenweint a sajtó úgy ismerte, hogy gyakorlatilag arról is tudott fél órán keresztül lelkesen mesélni, miért jó az, hogy húsz fokkal más irányba néz egy színpad. Most viszont sem ő, sem Fülöp nem beszéltek gyakorlatilag semennyit, Filutás Anna projektvezető mesélt néhány részletet a megjelent városvezetésnek.

Itt lesz a Belga?

– tette fel a lényegretörő kérdést a polgármester a borfaluban, amelyre leköszönő szervezők bevallották, hogy fogalmuk sincs, régen tudták fejből a pontos a programot, idén meg már azon is el kell gondolkozniuk, hogy ma a Muse lép-e fel.

Még mielőtt belemehettünk volna abba, hogy tulajdonképpen milyen szomorú ez a mondat, előkerült a padok közül Jokó, akiről kiderült, hogy nagy sztárja a bornegyednek, de idén ő is csak három napot lép majd fel, bár lesz ő meglepetésvendég is valahol. Azt nem tudjuk, hogy emiatt mennyire lepődnek majd meg, de a nagyon fontos emberek, nyugtázták az információt, és tovább indultunk a fesztivál városközpontja felé.

“Polgármester úr, jövő csütörtökön közgyűlés, addig jó lenne, ha kikeverednél”

Ez a mondat a Telekom labirintusa előtt hangzott el, és ha nem lett volna eddig is szürreális az egész, kirohant az útvesztőből néhány dinoszauruszjelmezbe öltözött munkatárs, és csipogó kalapácsokkal kezdte el ütlegelni az embereket.

A Telekom igazából egy egész városnegyedet berendezett gitároktatással, workshopokkal, közönségtalálkozókkal meg pingpongozási lehetőséggel. Illetve kincsvadászatot is hirdettek, ehhez külön applikáció is készült, és gyakorlatilag a fesztivál egész területe a játék helyszíne.

A sajtóbejárás végén a dodzsem mellett elhaladva összeálltak a nagyon fontos emberek egy közös képre a VOLT felirat előtt, ahol egy újabb kulisszatitkot tudtunk meg az érdeklődésüknek köszönhetően

Ha koszosak lesznek a betűk, lefestik őket.

A VIP-ban a nagyon fontos emberek még megismerkedtek a készpénzmentesség lényegével, aminek köszönhetően megállapítást nyert az is, hogy itt már nem lehet pörgetni a húszezreseket, majd véget is ért a sajtóbejárás, és elindulhatott a fesztivál.

Lesz jövőre VOLT?

Ahogy már azt az elején is írtuk, elindultak a fővárosban is a pletykák, illetve Soporonban is minden túlzás nélkül azzal kezdik az emberek, ha kiderül, hogy a fesztiválra látogatunk, hogy ez lesz az utolsó, ezért a kérdést nekiszegeztük Fülöp Zoltánnak:

Az elmúlt 30 évben minden második évben hallottuk azt, hogy elköltözik, vagy nem lesz fesztivál. Ezt a mostani pletykát egyáltalán nem tudom megerősíteni. Nem az a célja jelen pillanatban a fesztivált szervező Sziget Zrt-nek, hogy befejezze a rendezvényt. Mi az alapítótársammal kiszállunk a fesztivál szervezéséből, mert úgy láttuk bölcsebbnek, ha hátrébb lépünk, hiszen ez most már egy nagy fesztiválportfólió része, egy nagy multifunkcionális vállalat irányítja ezt a rendezvényt, és úgy gondoltuk, hogy mi ebben a rendszerben már nem vagyunk annyira komfortosak. Nem azért, mert bármi problémánk lenne az új tulajdonossal, hanem mert úgy gondoltuk, hogy a Balaton Sound és a VOLT kezét célszerűbb vagy bölcsebb elengedni. De az, hogy ez a VOLT fesztivál jövőjét befolyásolná, azt jelen tudásom szerint meg tudom cáfolni, mert semmi ilyen információ nincs a birtokomban.

És még egy fontos információ: a csapolt Soproni 950 forintba kerül.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,439KedvelőTetszik
2,927KövetőKövetés
1,120FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk