Hirdetés
Hirdetés

Itt az új Kovacs The Hun-album, lángolós mixpremierrel

Lángoló Premier

Ha a sűrű, filmzenés atmoszférával bíró krimi- vagy dark-jazzben utazunk, akkor Kürtössy Nándor, azaz Kovacs The Hun a mi emberünk. Zenész alteregói közül a Savages talán a legismertebb, a 2008-as Five Finger Discount a hazai downtempo színtér egyik abszolút csúcsteljesítménye volt. 2018-ban ez kijött számos bónusszal megtoldva dupla CD-n, itt írtunk róla. A cikkben DJ barátjával, Suefóval közös alkotására is kitértünk, aminek pedig új remixalbumát múlt hónapban dicsértük.

Hirdetés

Kovacsként utoljára 2011-ben adott ki albumot, majd az új lemezt gondozó amerikai The Content (L)abel javaslatára változtatta nevét Kovacs The Hun-ra, elkerülendő, hogy összekeverjék a sikeres holland énekesnővel. A Mirror World összetett világában hiphop, jazz és filmzenés hangulatok olvadnak sajátos egységbe, amiből akár kiszálazhatnánk lemezjátszózörejeket, árnyas ambient textúrákat, akusztikus hangszerek (fúvósok, zongora, dobok) különböző terekbe helyezett és azokat ötletesen egymásra reflektáltatott lebegtetéseit, miközben a lényeg pont az, hogy hagyjuk magunkat berántani az album széles fantáziával felépített, belső képeket előhívó világába.

Több vendégművész is közreműködik az albumon: Wahorn András a Manimals és a Glimpse Of Hope darabokhoz adja fúvósjátékát, az angol Audible One a Phoney ritmusait dobja meg rímeivel, a két amerikai MC/költő, Guante és See More Perspective a Long March-ban rappel, Sütő Márton jazzgitáros pedig a The Countdown-t emeli szólójával még éteribb szintre.

A Mirror World digitálisan minden fontosabb platformon hozzáférhető. Ezenkívül limitált példányszámban bakeliten (vinylen) is beszerezhető.

Kovacs korábbi lemezének megjelenésekor készített egy mixet Sketches címmel, és ezt a megkezdett gyakorlatot továbbvíve most a Lángoló olvasói egy exkluzív mixtapet is hallgathatnak alább. Saját bevallása szerint ebbe olyan vázlatok, demók vagy éppen kész darabok kerültek, amik esélyesek voltak a Mirror World lemezre is, de végül nem kerültek fel. Mondhatni ez a Mirror World 1,5.

További infók és lemezrendelés.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,996KedvelőTetszik
3,060KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók