Hirdetés
Hirdetés

Itt az ideje elmondanod, hogyan hallgatsz zenét!

Honnan találsz magadnak új zenekarokat? Kinek az ízlésében bízol? Mitől lesz az egyik koncerthelyszín a kedvenced, a másikat pedig miért utálod? Mi van a koncertekkel a metaverzumban? Ki az, aki még lopja a zenét?

A zenehallgatási szokásaink folyamatosan változnak, és nem csak amiatt, mert öregszünk, vagy mert mi is változunk, hanem mert új platformok lesznek egyre népszerűbbek, eltűnnek bizonyos formátumok, és míg néhány évvel ezelőtt a MySpace-en futottak be előadók, és ezt mindenki rendjén találta, ma már a TikTokon, ami viszont sokakat kiborít. A technológia fejlődésvel nem kell megvívni a harcot a munkahelyen, hogy milyen zene szóljon egész nap, mert ott a fülhallgató, és vannak, akik koncertre sem csak a zenekarok miatt mennek, hanem hogy találkozzanak ismerősökkel.

Vagy mégsem? Na pont erre kíváncsi az EEnlarge Europe, ahol kifejezetten a magyarok zenehallgatási szokásai is nagyon fontosak. 

A kulturális és a zenei szektorban elég kevés az olyan tanulmány, ami ennyire átfogó lenne, és ilyen képet nyújtana arról, hogy az országok piacai miben mások. Ráadásul a hazai szereplőknek is fontos adat például, hogy egy átlagos ember mennyit költ zenére, milyen egyedi szociológiai trendek és viselkedési minták uralják a szektort, főképp az élőzenei életben. És erről mi is szeretünk írni, ami után a kommentelőink gyakran el is mondják, hogy ez miért nincs így. A jó hír az, hogy most olyan embereknek mondhatod el a véleményed, akik valójában bele is tudják építeni a következő felmérés eredményeibe, és minél több valódi zenekedvelő tölti ki a felmérést, annál pontosabb képet kapnak a klubok, zenészek, fesztiválszervezők, a kulturális szektor.

A kutatás hat nyelven érhető el, köztük magyarul is, és ide kattintva ki is lehet tölteni.

Magyarok zenehallgatási szokásait is vizsgálta egy új, alapos tanulmány

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,929KedvelőTetszik
3,064KövetőKövetés
3,660FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók