Hirdetés

Itt a Thy Catafalque élő felállása – Frissítés: ezért nem vesz rész Horváth Martina a koncerten

Április 30-án lép fel karrierje során először élőben a Thy Catafalque. A koncert már telt házas, de azt nem lehetett tudni eddig, hogy kik lesznek a fix zenészek, bár az várható volt, hogy a tavaly nyári Fekete Zaj-os fellépésből kerülnek majd ki. Akkor ugye több mint húsz zenész adott elő Thy Catafalque-dalokat a fesztiválon, szóval lehetett miből válogatni. Szóval ők lesznek azok:

  • Dudás Ivett – ének (Tales of Evening)
  • Bokodi Bálint – ének (Diabolus in Musica, Sosevolt, Soulocracy)
  • Dudás Gábor – ének (Reason)
  • Varga Krisztián – gitár (Tales of Evening)
  • Vigh Zoltán – gitár (Sear Bliss, Autumn Twilight)
  • Kátai Tamás – basszusgitár (Thy Catafalque)
  • Szenti Árpád – dobok (Ahriman, Athame, Mörbid Carnage)

Egyelőre egy koncertről van szó, de minden bizonnyal nem lehetetlen, hogy ha nem is sűrűn, de lesznek a jövőben is Thy Catafalque-fellépések.

FRISSÍTÉS!

A Thy Catafalque-dalokban lemezen rendszeresen éneklő Horváth Martina közleményt adott ki, hogy miért is nem vesz részt az április végi koncerten:

“Kedves Mindenki!

Az április 30-i THY CATAFALQUE koncerttel kapcsolatban szeretnék tenni egy rövid bejelentést. A női énekes dalokban ezúttal engem nem fogtok hallani, Dudás Ivett barátnőm (Tales of Evening) lesz az egyedüli énekesnő a színpadon, fogadjátok szeretettel! Amennyiben érdekel mi áll a döntésem mögött, itt egy rövid összefoglaló:

Nem érzem helyesnek, hogy megosztott közönségnek énekeljek.
Nem szeretném támogatni az új, ránk erőltetett ‘normát’, főleg nem zenei eseményekkel, koncertekkel kapcsolatban.
Úgy gondolom, hogy ezeknek az eseményeknek a szabadság érzéséről kellene szólniuk..és mindenkihez egyformán kellene szólniuk.
Nem szeretnék úgy tenni, mintha minden rendben lenne.
Ha fellépnék az azt jelentené, hogy nekem ez így megfelel és egyetértek a kormány új szabályozásaival, szót fogadok a logikátlan előírásaiknak és csendben megfeledkezem arról a rengeteg emberről, akik ebben a pillanatban is az alapvető emberi jogaikért küzdenek…mindezt azért, hogy toljam előre a zenei karrieremet és színpadon legyek? Nem, nem érzem ezt helyesnek.
Nem támogatom a diszkrimináció semmilyen formáját, legyen az szexuális hovatartozással kapcsolatos, egészségügyi, faji, vagy vallási témájú.
A szabadság veleszületett emberi jogunk.
Együttérzek a megélhetési zenészekkel, sokuknak állati nehéz döntéseket kell meghozniuk most. Nekem ‘csak’ a zenei karrierem forog kockán, nem a megélhetésem, szóval így egy fokkal talán könnyebb ez a döntés.
A zenészeknek és a szórakozóhelyeknek össze kellene fogniuk és alternatív megoldásokat keresni és nem hátrahagyni senkit.
Remélhetőleg vége lesz ennek a nonszensznek hamarosan és akkor én is csatlakozom a színpadon a többiekhez, több zenei formációval/projekttel is úgy, hogy közben a lelkiismeretem sem sipákol. Jelenleg ezt érzem helyes döntésnek.
Vigyázzatok magatokra és őrizzétek meg az emberségeteket!

Martina”

Horváth Martina a tavalyi Fekete Zaj fesztiválon részt vett a Thy Catafalque-dalok előadásban, erről itt írtunk:

Fehérvasárnap a fekete mezőn – Idén is megjártuk a Fekete Zajt

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk