Hirdetés
Hirdetés

Itt a Sziget évadnyitó filmje, főszerepben a Dope Calypso frontemberével

Right Now or Never címmel mutatott be egy különleges, egyéni hangulatú évadnyitó filmet YouTube-csatornáján a Sziget, mely teljesen új szemszögből ábrázolja a fesztivált. A kisfilm főszereplője a Dope Calypso frontembere, Sarkadi Miklós, a zenéért a korábban a Magashegyi Undergroundból ismert, ma Superflake néven alkotó Fodor Máriusz készítette, a rendezésért pedig hazánk egyik legelismertebb videoklipes művésze, Miki357 felelt.

A rendező így beszélt a kisfilm alapgondolatáról és célkitűzéséről:

„A koncepció egy olyan figura megteremtése volt, aki enyhén karikírozva jelenik meg a Sziget világában, ő vezet minket végig a fesztiválon. Miki személye tökéletesnek bizonyult, mert egy olyan karaktert hozott, aki ki is tűnik a szigetlakók közül, mégis a legtermészetesebben idomul a Sziget világába. Az, hogy „végig” szinkronon énekel, szintén a karaktere játékosságát támogatja.”

Miki357 így emlékezett vissza a forgatás során szerzett élményekre, és a legnagyobb kihívásra a film készítésével kapcsolatban:

„Számtalan emlékezetes pillanat volt a forgatási napok során, igazából nem is tudnék kiemelni egy-egy momentumot, inkább azt mondanám, hogy egy olyan pozitív érzés maradt meg, ami most már mindig velem lesz. A legnagyobb kihívást maga a szuper hangulat jelentette, mivel egy teltházas fesztiválon, nincs arra lehetőség, hogy úgy mozogjon a stáb, ahogy egy megszokott forgatási napon. Gyalogosan közlekedni a nehéz eszközökkel egy hatalmas területen, úgy, hogy közben üvölt a kedvenc zenekarod a nagyszínpadon – azért valljuk be, nem a megszokott forgatási szituáció. De az biztos, hogy az egyik legemlékezetesebb forgatásom volt, amin részt vettem.”

A kisfilm, melyben számos hazai és nemzetközi fellépő is feltűnik, mától látható a Sziget YouTube-csatornáján.

Kreditek:

Főszereplő: Sarkadi Miklós (Dope Calypso)
Zeneszerző: Fodor Máriusz (Superflake)
Szövegíró: Schwarz Ádám (Betonhofi), Halász Kolos (Co Lee)

Producer: Ráday Dávid
Rendező: Miki357
DOP: Lobenwein Marcell
Gyártásvezető Meister Nikolett
Focuspuller: Tóth Endre Dániel
1st AD: Fenyvesi Lili
1st AC: Tóth Endre Dániel
2nd AC: Boczkó Gábor
Világosító: Dulai János, Székely Márton, Szuromi Matyi
PA Verebélyi Bence ‘Veréb, Czebe Zorka
Ruha: Sári Rozina
Hair/Make up Fazekas Richárd, Sári Rozina
Gyártó: Proud Productions Kft.

További információk a Sziget weboldalán és közösségi felületein! Érdemes követni a friss híreket, ugyanis a fesztivál december 1-jén, csütörtökön délelőtt 10 órakor jelenti be az első jövő évi fellépőket!

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,506KedvelőTetszik
2,930KövetőKövetés
1,220FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók