Hirdetés
Hirdetés

Inszomnia – Premieren a COLMENA új klipje

2020. szeptemberében jelentkezett utoljára dallal a COLMENA. Az elmúlt időszak számukra is nagyon nehéz volt – köszönhetőn a pandémiás időszaknak. 2021-ben két új taggal bővült a zenekar, és azóta nagyon nagy az összhang. A Petőfi Kulturális Ügynökség által kiírt Nagylemez Program egyik nyertes zenekara lett, aminek a munkálatai elkezdődtek idén márciusban a gyulai No Silence Studioban a színtéren ismert és elismert Simon István producer kezei alatt.

A most megjelenő Inszomnia című dalt még 2021-ben írták, de már Simon mix/masterelte. A videoklip anyagait a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központban és a Pósteleki Szabadidőparkban Toldi Gergő kapta lencsevégre. A klipben a vizuális anyagot Szóró András készítette, aki a zenekar hangmérnöke is egyben.

Toldi Gergő, a közös munkáról:

“A srácokkal mindig nagyon jó dolgozni, főleg úgy hogy egy a zenei ízlésünk és látom, hogy dalról dalra mennyit fejlődnek. A forgatások mindig jó hangulatban, egymást kisegítve ötletekkel gördülékenyen halad. A klip érdekessége a vetített háttér volt, ilyen megoldással még nem dolgoztam, de felülmúlta az elképzelésemet. Andris nagyon pontosan és szépen ráillesztette a zenére a vizuált.”

Bagdi Balázs énekes a dal szövegéről:

“Imádok aludni. Általában nincs is probléma sem a minőséggel, sem a mennyiséggel, de azért akadnak kivételek. Vannak olyan, elsősorban nyári éjszakák, amikor egyszerűen képtelen vagyok elaludni, és csak vergődök, forgolódok, szenvedek. Ez nekem borzasztó élmény minden egyes alkalommal, ilyenkor jönnek a depresszív és negatív gondolatok. Ez a dal ezekről az éjszakákról, illetve az ilyenkor átélt élményeimről szól.”

Szabó Péter gitáros a készülő nagylemezről:

“Való igaz, hogy már elég rég dobtuk ki a 21g single-t, viszont a PKÜ pályázata új lendületet adott a dalok írásához. A nagylemezt az „egy sima – egy fordított” koncepciója fogja jellemezni, mivel a komfortzónánkból ki akartam billenteni a zenekart úgy, hogy a lemezen a pop rocktól egészen a djent-i témákig mindenféle stílus lesz. Személyesen nagyon örülök annak, hogy Simivel dolgozhatok, mivel régóta szerettem volna egy collabot vele. Remélem, hogy a közös munkánk eredményeként a zenekarok életében meghatározó második nagylemezt minőségi cuccként droppoljuk majd ősszel.”

Szabó István basszusgitáros a jövőbeli tervekről:

“Szerencsére nálunk az én kezembe futnak össze a szálak és mindig van egy kitűzött cél, amit szeretném, hogy a zenekar elérjen. Természetesen ehhez a srácok is kellenek, de én próbálom levenni a terhet az ő vállukról és intézni az ilyesfajta dolgokat.

A zenekar idén ünnepli az ötödik születésnapját, amit az ősszel fogunk megünnepelni, és aminek részletei hamarosan napvilágot látnak.

A készülő nagylemez megjelenését idén ősz vége felé tervezzük. Szeretnénk a legalaposabban átgondolva és kidolgozva kihozni ezt az anyagot, ami mindig meghatározó egy zenekar életében.

A következő évben pedig szeretnénk, ha minél több helyszínen és embernek tudnánk bemutatni az albumot, aminek a szervezése már elkezdődött. Ami biztos, hogy Békéscsabán és Szegeden lesz a lemezbemutató koncert a következő év elején.”

A klip:

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetésspot_img

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk