Hirdetés

Ingyenes VR Expedíció középiskolásoknak

VR Expedíció néven induló virtuális osztálykirándulási programot hirdet a Lenovo és a WWF Magyarország. A középiskolások számára meghirdetett, ingyenesen elérhető, digitális környezeti nevelés programban a diákok a VR-technológia segítségével ismerhetik meg Magyarország érintetlen területeinek szépségeit. Többek között természetvédelmi területen, 360 fokos kamerával készített kisfilmek egy kiegészítő program segítségével lehetővé teszik, hogy a középiskolások interaktív módon bővítsék az ismereteiket. A VR Expedíció program jó eszköze továbbá annak, hogy felkeltse a diákok érdeklődését az őket körülvevő természetre.

A fenntarthatóbb jövő megvalósításáért az elmúlt években a Lenovo számos zöld szabályozást vezetett be a globális vállalati működésbe, és az eddig elért kiemelkedő eredményeket további célkitűzéssel erősítik a következő évtizedben. A technológiai vállalat ötéves tervében a globális üzleti tevékenységük villamosenergia-ellátásának 90 százalékban megújuló erőforrásokból való biztosítása, valamint az ellátási lánc üvegházhatású gázkibocsátásának egymillió tonnával való csökkentése szerepel. 2025-re a PC-termékeik esetében 100 százalékában újrahasznosított anyagokat fognak használni, a számítógépek műanyag csomagolásának 90 százaléka, az okostelefonok csomagolásának 60 százaléka fog újrahasznosított anyagból készülni. Későbbi terveik között szerepel az üvegházhatású gázokból keletkező közvetlen és közvetett kibocsátás felére csökkentése, az egyre több fenntartható anyag használata és a kevesebb szemétkibocsátás is. Céljuk, hogy növeljék a részvételüket a körforgásos gazdaságban, az ellátási láncban és a terméktervezésében megvalósuló innovációk révén.

Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója elmondása szerint:

„Azt tapasztaljuk, hogy a fiatal generáció az, amely igazán fogékony a fenntarthatóság témakörére és egyben nyitottabbak is arra, hogy környezettudatosan éljék mindennapjaikat. Ugyanakkor ez a generáció abban is szerepet játszhat, hogy felhívják a náluk idősebbek figyelmét is arra, hogy a jövőnk érdekében környezetünk védelme napról napra egyre meghatározóbbá válik. A Lenovo évek óta nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, amely természetesen a legfőbb stratégiai irányunkat, a Smarter Technology for All gondolatot is meghatározza. Okostechnológia mindenkinek: azt gondolom, ez a kezdeményezés is egy nagyon jó példa erre, hiszen a digitális eszközök segítségével hozzájárulhatunk egy fenntarthatóbb jövő megvalósításához.”

Az elsősorban 15-16 éves korosztályt megcélzó Expedíció a tantermekből egyenesen a háborítatlan erdők és vízpartok világába repíti a gyerekeket a Lenovo ThinkReality eszközein keresztül. A WWF Magyarország önkéntesei által tartott foglalkozások során testközelből fedezhetik fel Magyarország természetvédelmi szempontból izgalmas pontjait, mint például a Mosoni-Duna, a Szentendrei-sziget és a Balaton északi partjánál elhelyezkedő erdőségek, de akár az afrikai szavannák varázslatos sokféleségét is. A kezdeményezés felkeltheti a diákok érdeklődését a természet iránt, valamint közelebb hozhatja azok számára, akiknek nincs lehetőségük eljutni az ország ezen pontjaira. Az ingyenesen elérhető programra a WWF For Children oldalon lehet jelentkezni.

„A WWF For Children környezeti nevelési programsorozat már régóta létezik, ám a Lenovo segítségével, a VR-technológia integrálásával ezt egy egészen új szintre emelhetjük. A VR-szemüvegek által egy sokkal izgalmasabb és érdekesebb megközelítésből mutathatjuk be környezetünket a diákok számára, akik 10-20 éven belül akár vállalati vezetőkként vagy a jövő törvényhozóiként töltenek majd be fontos szerepet”

– mondta el Bogschütz Dániel, a WWF Magyarország vállalati együttműködési menedzsere.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk