Hirdetés

Indulj el egy úton – A legendás országjáró tévésorozat előtt tiszteleg a Folkfonics

folkfonicsindulj.jpg

Az Indulj el egy úton feldolgozásával a most negyvenéves Másfélmillió lépés Magyarországon (című országjáró tévésorozat) előtt tiszteleg a Folkfonics. A dal eredetileg egy tiltott szerelemről szól, a zenekar pedig ebből az irányból közelítette meg és fonta össze József Attila Tedd a kezed című versével. A dal és a klip premierje itt és most van a Lángolón. Ezt mondja róla a csapat:

A dal első előadásához különös élmény köt minket: először Kínában, Hanghzouban a BudapestFesten játszottuk koncerten ráadásként akusztikus módon, ahol nagyon jól fogadta a közönség, nagy sikere volt a dalnak. Ez után az élmény után döntöttünk úgy, hogy megörökítjük a dalt. Felvettük a dalt akusztikus változatban három hangszerrel és nagyzenekari változatban is, ahol a több hangszer mellett nagyobb mozgásteret adatunk szólókra, dinamikára. Annyira megszerettük mindkét változatot, hogy nagyon nehezen tudtuk volna bármelyiket is elengedni, sokáig nem tudtuk eldönteni, hogy melyikből készüljön a klip. A most publikálásra kerülő dal a nagyzenekari és az akusztikus felvétel felhasználásával, azok összeolvasztásából született, melyet Dorozsmai Gergő készített el nekünk.

A klipet a Pilisben forgatták, amivel a Másfélmillió lépés Magyarországonra valamint az eredeti népdal mondanivalójára szerettek volna reflektálni. A videót a Két karodbant és a Budapestet is rendező Jenőfi Dániel készítette és Imre Tamás vágta.

A poszt megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk