Hirdetés
Hirdetés

Indul a Campus fesztivál – beszélgetés Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgatóval

campus_IMG_8368k.jpgMa délután kettőkor, a nulladik nappal indul a debreceni  Campus fesztivál. A start előtti nagy készülődésben Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató mesélt az elmúlt hónapok és napok nehézségeiről, és a várható sikerekről.

Mi jelentette a legnagyobb kihívást az idei fesztivál megszervezésében?

Egyértelműen az átköltözés. Számos új feladat elé állította a szervezőgárdát, de vettük az akadályokat, és a fesztivál helyszíne készen várja a szórakozni vágyókat.

A költözés nem csak a fesztivált, de a Nagyerdei Kultúrparkot és a Sportcentrumot is érintette. Mennyiben nehezítette ez meg a szervezés gördülékenységét?

Az említett intézmények és azok vezetői maximálisan lojálisak és együttműködőek voltak, konfliktusoktól mentesen sikerült megoldanunk a vidámpark és az Oláh Gábor utcai stadion birtokba vételét a fesztivál idejére.

Ugyanez elmondható a lakosságról is?

Lakossági panaszokkal nyílván akkor fogunk találkozni, miután beindultak a koncertek, de már előzetesen is megértésüket kértük a környék lakóinak a lehető legtöbb fronton. Egy évben, ez a három olyan egymást követő éjszaka van, ami hangosabb az átlagosnál, de mindenkit arra kérünk, hogy ezt próbálják meg tolerálni, mert a Campus fesztivál egy országos jelentőségű, a virágkarnevál mellett a második legnagyobb rendezvénye Debrecennek. Ha a mérlegnek az egyik és a másik oldalát nézzük, akkor én bízom benne, hogy az emberek el fogják fogadni ezt a bizonyos három rendhagyó napot. De persze lesz olyan, aki nem fogja. Tőlük minden fronton elnézésüket és megértésüket kérjük.

Minden évben levonjátok a tanulságot, hogy mit tartsatok meg az idei fesztiválból és mit ne kövessetek a következő évben. Így volt ez tavaly is?

Abszolút. Csak nehezebb dolgunk volt, mert nem ismertük még a jövőbéli helyszínt. Bár van olyan is, aki itt látja a jövőt is. Az a fajta arénaérzet, ami a tavalyi helyszínen megvolt, az itt nincs meg. Nekem, bevallom őszintén, kicsit hiányzik is az, hogy belépek az északi kapun és mindent azonnal látok, térkép nélkül is. Ez más, de nem jelenti azt, hogy rosszabb. Tagoltabb és hangulatosabb terület, zöldebb, fásabb, bújkálósabb és fesztiválosabb. Más élményt nyújtott a tavalyi, és mást fog az idei helyszín nyújtani. Biztos vagyok benne, hogy a legtöbb ember tetszését elnyeri majd.

Volt olyan, aki egy mini Tomorrowlandhez hasonlította a fesztivált. Te látsz ebben asszociációs lehetőséget?

Nem szeretem más fesztiválokhoz hasonlítani a Campust. Ez a mienk, ezt mi csináljuk. Az a legfontosabb, hogy aki kijön, az jól érezze magát, megkapja azt a jó gyrost vagy sültkolbászt, amit szeretne, egy jó hideg sörrel, úgy ahogy szereti.

Milyen szolgáltatásokkal várjátok azokat, akik négy napra kiköltöznek a fesztivál területére?

A vidámparki erdőben kapott helyet a camping, ahol teljesen kulturált körülményekkel várjuk az ideérkezőket, zuhanyzókkal, illemhelyiségekkel, büfével gondoskodunk a kényelmükről. Jelentős különbség a tavalyihoz képest, hogy van kb. 60-70 olyan angol wc, amik már eleve itt vannak a vidámpark területén. Úgy gondolom, ez nagyban növelni fogja a komfortérzetet a fesztiválon. A gasztronómiai sokszínűséget sem kell majd hiányolni a fesztiválról, ezerféle étellel, több százféle pálinka, több mint ötvenféle bor várja a hazai és a különleges ízeket kedvelő fesztiválozókat.

campus_IMG_8315k.jpg

Milyen zenei csemegéket emelnél ki az idei fesztiválról, amelyek minden bizonnyal hatalmasat fognak szólni?

Kezdjük a hazaiakkal: Quimby, Csík zenekar Kovács Katival, Tankcsapda, Ákos, illetve a Dumaszínház nagyágyúi ismét nagyon jók lesznek. A külföldiek közül kiemelném a Subwayst, az angol-holland drum and bass Dj-t, illetve Nabihát, akit szerintem senkinek nem kell bemutatni.

A programokat tekintve, nem csak a fiatal korosztályt várjátok az idei fesztiválra.

A korosztályt tekintve a Campus Fesztivál kezd nagyon vegyessé válni. Csütörtök este például, a Csík zenekar koncertjén az átlag életkor minden bizonnyal 40-50 körül lesz, míg a Vitéz László – Bíbita Pódiumnál a kisgyerekes családok lesznek túlsúlyban. De minden programmal igyekeztünk minden korosztály igényét kielégíteni.

Az elővételben megvásárolt jegyek száma nagyon sok mindent elárul. Ennek alapján mire számítotok az idei fesztiválon?

Teljesen pontos számokat még nem tudunk, de a tavalyinál már jobbak a statisztikai adatok. A tiszteletjegy terén is óriási a nyomás, és ez az egyik olyan tényező, ami mutatja a fesztivál sikerességét. Bízunk benne, hogy rekordot döntünk idén is!

Délután kettőkor rajtol a fesztivál. Hogy álltok jelenleg a start előtt?

A tegnapi nap folyamán még sok eszköz került a helyére, megépültek a színpadok, megvoltak az utolsó simítások. Minden készen várja a fesztiválozni vágyókat.

Advertisement
38,982KedvelőTetszik
3,057KövetőKövetés
3,800FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló