Hirdetés
Hirdetés

Indul a Wacken Metal Battle Hungary 2022

Több mint két évet kellett várnunk arra, hogy a járványhelyzet normalizálódása után idén nyáron, ha az orosz-ukrán háború árnyékában is, de újra valódi fesztiválszezonra készüljünk. Augusztus első hétvégéjén a nemzetközi rock / metal színtér által vitán felül legjobban ismert észak-németországi kisvárosban 2019 óta először, összességében immár 31. alkalommal megrendezik a Wacken Open Airt, a világ legnagyobb metálfesztiválját, melyre most, a Metal Battle Hungary hetedik, 2022-es évadának nyerteseként ismét kijuthat egy magyar zenekar.

Akik figyelemmel követték a korábbi versenyeket, azoknak nem lesz meglepetés a jelentkezés menete, de az újonnan érkezőknek érkezők kedvéért nézzük, mit kell tennie annak, aki részt venne a megmérettetésen!

A Metal Battle Hungary 2022-re a sorozat weboldalán található űrlapot kitöltve lehet jelentkezni 2022. május 16-án, hétfőn éjfélig.

A szervezők az alapvető adatok – zenekar neve, rövid biográfia, elérhetőségek – elsősorban videós anyagokat várnak, ami lehet videóklip, Youtube-ra feltöltött hanganyag, koncertfelvétel – a lényeg, hogy a lehető legjobban reprezentálja a jelentkező produkció zenéjét, arculatát. A jelentkezés és a regisztráció ingyenes. Sikeres jelentkezést követően a zenekarok adatlapja 24 órán belül megjelenik a weboldalon.

A jelentkező zenekarok feltöltött videós és hanganyagai alapján az elődöntőben hazai szakmai zsűri választja ki a nyolc online nyertest, akik a 2020-ban megrendezett Metal Battle Extra győztese, a Red Swamp, és a 2019-es Rocktóberen hasonló lehetőséget nyerő Divided mellett továbbjutnak az élő döntőbe, ami 2022. június 12.-én, vasárnap lesz Budapesten, a Barba Negrában. Itt már a közönség is szavazhat a neki legjobban tetsző zenekarra, a végső sorrend pedig a zsűri és a közönségszavazatok összesítése után alakul majd ki.

A nyertes a Wacken Metal Battle nemzetközi döntőjében, a világ legnagyobb metálfesztiválján képviselheti Magyarországot. Az utazás költségét a verseny főtámogatója, a Pécsi Sör állja, ráadásul a győztes egy éven át folyamatos sörutánpótlást is kap.

Emellett, ahogy a korábbi években, a zsűri idén is különdíjakat ítél majd oda a saját posztjukon legjobbnak választott zenészeknek, de más értékes nyeremények is várhatók. Mostantól indul a jelentkezés!

További információk a Metal Battle Hungary weboldalán és Facebookján! 

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,854KedvelőTetszik
3,019KövetőKövetés
2,240FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók