Hirdetés
Hirdetés

Indul a McDonald’s Budapest Open Mic

Eddig majd’ 200 jelentkező adta be nevezését a szeptember 3-án, vasárnap délután 5-kor induló Budapest Open Mic rendezvénysorozatra, amely elsősorban feltörekvő rap és trap előadóknak biztosít bemutatkozási lehetőséget nyolc héten át, megannyi nyeremény társaságában. A Subkult Production által szervezett BOM nem egyszerűen egy újabb tehetségkutató, sokkal inkább egy olyan személyiségépítő és egyben közösségteremtő kezdeményezés, amely figyelemmel kíséri a nyertesek útját a teljes ismeretlenségből a nagyközönséggel való első találkozásig  és azon túl.

Hirdetés

Az idei McDonald’s Budapest Open Mic eseményei szeptember 3-án indulnak és tartanak nyolc héten át minden vasárnap délután Budapest legszebb teraszán, a pesti alsó rakparton,  a Város és Folyó Egyesület (Valyo) szervezésben létrejött RakPARTon  és a Viadukt Teraszon. A versenyen való részvétel előnevezéshez kötött, de a versenyt követő bulikon mindenki szabadon mikrofont ragadhat.

A versenyzők produkcióit idén a színtér leginkább felkapott újgenerációs hármasa zsűrizi: Sisi, a magyar hiphopba berobbant üde színfoltja, aki a Spotify Equal Hungary nagyköveteként már a New York-i Times Square óriáskivetítőjén is szerepelt, Lil Frakk, a hazai trap szcéna egyik legismertebb figurája, a Sávlekötő podcast házigazdája, valamint a titokzatos-maszkos producer, Hundred Sins, aki a fiatal feltörekvő zenei generáció legnagyobbjaival dolgozik együtt.

A versenyen túl a teljes program még nagyobb szakmai fókuszt kap, ugyanis az open mic bulikat zeneipari workshopok előzik meg, ahol olyan témák kerülnek nagyító alá, amelyek elengedhetetlenek a zenei karrierépítéshez. Nyolc hét, nyolc alkalom, nyolc téma kerül terítékre, a szövegírás, -értelmezéstől kezdve, a zenei producer szerepén át a vizuális koncepcióig, a zenei terjesztésig, a menedzsment fontosságáig vagy akár a magyar hiphoptörténetig.

A menetrend:
17:00 – Zenei workshopokA szöveg
Mitől működik egy szöveg? Mitől marad fent? Mitől válik megjegyezhetővé? Milyen irányok vannak a rapszövegeken belül? Mik a legfontosabb inspirációs források (irodalmi szöveg,
közélet, külföldi előadók stb.)? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket boncolgatunk vasárnap a Viadukt Teraszon vendégeinkkel, Závada Péterrel, Sisivel, Co Lee-val és Gegével, hogy közelebb kerüljünk az egyéni, tömegből kiemelkedő szöveg titkához.

19:00 – Az első selejtező
Az első vasárnapon húsz versenyző lép egymás után a színpadra.

21:00 – Open mic
A buli nem áll meg! Akik nem vállalnak versenyt, de szívesen megmutatnák tehetségüket, most itt a lehetőség. Csatlakozz hozzánk és szórakozzunk együtt!

A novemberi Akváriumban megrendezésre kerülő díjátadó során derül ki, hogy ki a BOM közönségkedvence és a zsűri által legjobbnak ítélt előadója, akik a szponzorok jóvoltából értékes nyereményekkel, szakmai mentorációval, élő fellépési lehetőséggel, videóklippel, szponzorációs lehetőségekkel és egyéb szakmai díjakkal gazdagodnak.

Az idei program fő támogatója az idén 35 éves hazai McDonald’s, kiemelt szakmai együttműködő partnere a WMMusicDistribution, de a tavalyi évhez hasonlóan a Dorko és az Intermuzika Hangszerbolt is felajánlásával segíti az eseménysorozatot.

– A McDonald’s budapesti plakátkampányt ajánlott fel a nyertesnek.

– A Lángoló az interjús bemutatkozás lehetősége mellett felajánl egy-egy médiacsomagot, darabonként 1 millió forint értékben, amit a díjazottak aktuális / leendő kiadványaik, vagy az ahhoz kapcsolódó kiemelt események – release party, lemezbemutató koncert, kiemelt, fontos fellépés bárhol az országban – promóciójára fordíthatnak.

– Az Intermuzika Hangszerbolt és Zenesuli 
a szakmai díjazottnak egy M-Audio AIR 192-4 Vocal Studio Pro hangfelvételi stúdió csomagot mikrofonnal és fejhallgatóval,

valamint egy Shure SM58-LCE dinamikus mikrofont ajánlott fel. A közönségdíjasról sem feledkeztek, ő is pakkot kap, méghozzá egy Shure SM58-KM-SOM SM58-LCE mikrofont,egy  K&M mikrofonállványt és egy 6 méteres Sommer Cable XLR-XLR kábelt.

– A DRK 200.000 forint terméktámogatást ajánlott fel, valamint két fotózást.

– A WMMD egyrészt az online zeneterjesztésben segít, a nyertesnek 1 évnyi ingyen terjesztést ajánlott fel, a közönségdíjasnak teljeskörű tanácsadást ad, illetve az online jelenlét optimalizálásban nyújt hathatós segítséget, mint ahogy az augusztus 30-i sajtótájékoztaón is kiderült, új műsorában, a DAL/APOZÁS különkiadásban foglalkozik a BOM legjobbjaival.A rendezvény rossz idő esetén is megrendezésre kerül. A programváltoztatás jogát a rendezvény szervezői fenntartják!

*RAKPART~2023

Idén nyáron, 2023 június 17 és október 23 között a pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszán, a Jane Haining rakparton hétvégente nincs autós forgalom, ezért pihenőparkot, ideiglenes közteret alakítunk ki, mely közelebb hozza az embereket a városi terekhez és a folyóhoz. A RAKPART~2023 a közösségről, a folyónkról – rólunk szól.

A RAKPART~2023 a Budapest 150 programsorozat keretében, a Fővárosi Önkormányzat, a Valyo – Város és Folyó Egyesület és a Budapest Brand együttműködésében valósul meg.

Az események pontos időpontjairól és minden további információ elérhető a Budapest Open Mic hivatalos Facebook-oldalán, illetve egyéb social media felületein. 

További információk a Budapest Open Mic hivatalos felületein!

Fotó: Fürjes Viktória

 

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,995KedvelőTetszik
3,061KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók