Hirdetés

Indigo – Premieren az Auraleak új klipje

Váratlanul lépett a hazai metal színtérre 2022-ben az Auraleak, azonban ezzel együtt váratlan népszerűség fogadta első számát, az elmúlt évek ürességére és vívódásaira reflektáló Indigót. Ebben a négy percben az elektronikus hanghatások, a tiszta ének és dallamosság, és a durva breakdownok fúziója vázolja fel a mély, tépelődő szöveg világát. A videoklip látványvilágát a kontrasztosságon felül a helyszínül szolgáló tükörterem teszi különlegességé.

„A vírushelyzet alatt rengeteg csalódás és fájdalom ért, és teljesen összeomlottam. Kilátástalannak éreztem mindent a zeneipar helyzete és a mindennapok felborulása miatt, de leginkább az bántott, hogy az emberi kapcsolataim hirtelen gyökeresen megváltoztak, és ezzel én is. Konkrétan világvége hangulatom volt. Így született meg néhány dalszöveg, amik leginkább saját magamhoz szólnak, de igazából sokkal több van benne, mint ami elsőre hallatszik, és persze a zenekar neve is hasonlóképp jött létre, mintha szivárogna belőlem a lelkem”

– mesél Hex a zenekar és a dal keletkezéséről.

„Ezzel a klippel a zenekar történetének kezdőpontját jelöltük meg. Nem csak az elindulásunk elejét, de a banda képzelt történetének, a koncepciójának a kezdetét is jelenti. Egy sivár disztópiában elveszett világ, amiben minden üres és nincsenek érzelmek, mert máshogy nem lehet túlélni, de a világos semmibe egyszer csak megjelenik a gondolat négy emberben, hogy ez így nem mehet tovább. Ez maga az Indigo. Egy vívódás saját magunkkal és a világgal szemben, amikor semmi sincs a helyén”

– így írja le Hex a zenekar első megmozdulását.

A szorongó hatást keltő, világos, de szűk térben játszódó imázs-klip a nemrég nyílt Illúziók Múzeumában került felvételre.

Az újdonságok ellenére a zenekar tagjait korábbi és párhuzamosan futó csapatokból már ismerhetjük. Hexet ezelőtt a The Tumor Called Marla frontembereként láthattuk a színpadon, Szőllősi Dóri a Mudi dobosa is, míg Söptei Balázs a Kajgūn és a Vanta gitárosaként és szólóelőadóként is hallhattuk már. A csapat végül Farkas Bálint basszusgitárossal egészült ki.

A zenekar jelenleg első nagylemezén dolgozik Vári Gábor (Dystopia, Miracle Sound Studio), Kiss József (Nova Prospect), Diószegi Kiki (Down For Whatever) és Török Dániel (Kill Monday Management) közreműködésével, melyhez támogatást is nyertek a Petőfi Kultúrális Ügynökség Nagylemez-programjának köszönhetően.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk