Hirdetés

“Imádok olyan környezetben fellépni, ahol arcul csap a történelem” – A OneRepublic énekese a hétvégi MTV EMA-ről

Ryan Tedder, a OneRepublic énekese elárulta a Lángolónak, hogy vasárnap a Papp László Sportaréna színpadán tőle tudja majd meg a közönség és a tévénézők, hogy ki nyerte az MTV EMA-t a legjobb dal kategóriában. Szombat este az MTV EMA előestéjén pedig a Hősök tere ad otthont az MTV World Stage koncertnek, ahol ők zárják az estét.

A már Budapesten tartózkodó Tedder elmondta, hogy tulajdonképpen az egész csütörtöki napot városnézéssel töltötték, és gondolkodás nélkül sorolta élményeit a Szent István Bazilikában, a Várban, és hogy mennyire menő romkocsmában jártak, és hogy mennyire tetszik nekik a város. Azt is elmondta, hogy nagyon várja, hogy a Hősök terén lépjenek fel, mert gyönyörű.

“Két nagyon emlékezetes helyszín ugrik be kapásból, az egyik Karthágó Tunéziában, az ókor központjában, az ókori romok között. Illetve mikor Libanonban Bübloszban léptünk fel, ami a világ legrégebbi települése, már több ezer év óta folyamatosan élnek ott emberek. Lenyűgöző. De most eszembe jutott a Veronai Aréna is, hogy mennyire izgalmas volt olyan helyen játszani, ami már akkor is állt, mikor Shakespeare nem olyan messze kigondolta magában, hogy megírja a Rómeó és Júliát, ott még egy tetoválást is csináltattam. Imádom ezeket a régi helyeket, ahol arcul csap a történelem”

– mondta a OneRepublic frontembere, aki arról is beszélt, hogy mennyire örül annak, hogy a legjobb dal előadójának járó díjat adja át. Rengetegszer jelölték már különböző díjakra, úgyhogy pontosan tudja, milyen érzés várni, hogy kiderüljön, ki a nyertes, és azt is tudja, milyen az, mikor az ő nevét mondják ki, és milyen az, mikor másét.

“Amikor nyersz, az egy adrenalinlöket. Voltak olyan jelöléseink, nyertünk úgy Grammy-t, hogy száz százalékig biztosak voltunk benne, hogy nem a mi nevünket mondják. De volt olyan is, hogy magabiztosan azt gondoltuk, hogy tutira nyerünk, és más nevét mondták. Hogy őszinte legyek, engem nem nagyon foglalkoztatnak a díjak, szerintem az életem így is egy főnyeremény, de egy Oscart még szívesen nyernék. Díjat átadni pedig jó szórakozás, a jelöltek ott ülnek a székük szélén, mert annyira izgulnak, és én leszek az, aki elsőként megtudja, ki a nyertes. Mindenki más előtt tudni fogom, és ez nagyon menő, még akkor is, ha igazából senki nem a díjakért csinál zenét, de egy ilyen díjátadó mindig egy hatalmas ünneplése a zenének és a munkánknak.”

Tedder és zenekara 2022 májusában visszatér Magyarországra, és hamarosan arról is beszámolunk, hogy mivel készülnek arra a koncertre, hogy szerinte változott-e a koncertélmény a lezárások óta, vagy hogy hogyan látja a zeneipar jövőjét.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,010FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk