Hirdetés

Ilyen a megváltozott Siketfajd élőben – Diegetic Blossom live session

Lángoló Premier

A Lángolón legutóbb akkor írtuk le a Siketfajd nevét, mikor tavaly márciusban a Bánkitó Fesztivál bejelentett egy rakás fellépőt. Aztán pár nap múlva összeomlott a világ, és azóta is a romokban élünk, így a Bánkitó is elmaradt, a Siketfajd pedig otthon dolgozott. Most viszont a Diegetic Blossommal összeállva videóra vettek három dalt is egy live session keretében, és ezt most mutatják be itt, a Lángolón teljes egészében.

Így mesélnek a projektről:

“Tavaly ilyentájt lett egyértelmű, hogy új felállásban folytatjuk a zenélést. Kilépett az énekes-billentyűsünk, Makó, helyette pedig nem kerestünk új embert, hanem Ábel, a gitárosunk lépett énekesi pozícióba. Persze tudtuk, hogy ez egy egyébként is nehéz időszak lesz, hiszen át kellett alakítanunk az addigi számainkat, az akkor írtakat máshogy kellett megközelíteni, és önmagában bele kellett helyezkedni egy új szituációba.

Ezt a problémát a COVID felsokszorozta, hiszen jól nevelt fiúkként sokáig nem próbáltunk, koncertezni nem lehetett, így egyrészről a rutint, a biztonságos játékot is nehéz volt kialakítani, másrészről pedig nem tudtuk megmutatni magunkat új énünkben. Összvissz négy koncerten tudtunk ebben a felállásban játszani, ráadásul ezek jelentős részén még egyáltalán nem tudtuk, működik-e így a zenekar. Őszre aztán összeállt újra a dolog, és egy “Újjászületés”-nek keresztelt koncerten be tudtuk mutatni magunkat, az új valónkat, de ekkor ismét leállásra kényszerült a világ. Ugyan a zenélés nekünk nem a megélhetést jelenti, de így sem állítanánk azt, hogy a zenekarnak és nekünk jót tett ez az időszak ilyen szempontból.

Pozitív pillanat volt viszont, mikor a Diegetic Blossom segítségével el tudtuk készíteni ezt a háromszámos, jó hangulatú kis session videót a próbatermünkben.

Lakner Lóránd László videós, aki szabadúszóként készít videóklipeket, Korossy-Khayll Gergely hangmérnök az underground közegben. Barátságuk és egyedi meglátásaik közös gyümölcse a Diegetic Blossom. Ez szolgálat, melynek célja, hogy a zenekarokat különleges koncepció keretében lencsevégre kapja és ott is tartsa az örökkévalóságnak.

A Giliszta Diegetic Blossom-os session videóját látva gondoltuk, hogy mivel egyébként is jó barátságban vagyunk velük, miért ne kérnénk meg mi is őket, hogy legalább kicsit tudjunk mutatni abból, milyenek vagyunk most. A három számból kettő vadonatúj, egy pedig a legutóbbi EP1-ről van, ami meg azért érdekes, mert most lehet először 100 százalékban Ábel éneklésével hallani.

Ha minden jól megy, a két új szám mellett van még 4-5 másik, amik felvétele után vagy egy új lemez kiadása van tervben, vagy csak ezek külön kidobálása, hiszen a mai modern zenehallgatáshoz már nem a legideálisabb forma a nagylemezkészítés.”

Itt a live session:

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
874FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk