Hirdetés
Hirdetés

Iggy Popnak egyszer felajánlották, hogy legyen az AC/DC énekese

Legalábbis ezt nyilatkozta a legendás énekes a The New York Times-nak adott interjújában, melynek apropója amúgy az Every Loser címmel január első péntekén megjelenő új albuma volt.

Hirdetés

Iggy így emlékezett vissza a történetre:

„Sok évvel, még a The Stooges újjáalakulása és az Angliába költözésem előtt volt egy menedzserük, ez a srác tette fel a kérdést: „Érdekelne, hogy csatlakozz az AC/DC-hez?” Épp énekest kerestek.”

Iggy úgy fogalmazott, hogy szerinte nem ő a megfelelő ember erre a feladatra.

„Meghallgattam a lemezüket, és úgy gondoltam, nem passzolnék a képbe. Nyilván nem azt mondtam, hogy ó, nem szeretem őket, mert az anyagot nagyon jól megcsinálták, jó munkát végeztek. De nem én voltam az, akire szükségük volt.”

Az interjúból nem derül ki, hogy a felkérés Bon Scott 1980 februárjában bekövetkezett halála után érkezett-e. Ugyanakkor Iggy elmondása szerint egyszer találkozott az AC / DC legendás énekesével, még 1977-ben, valószínűleg a Whiskey A Go Go klubban.

„Csodálatos volt az a találkozás Bonnal. Összefutottunk valahol, de mindketten részegek voltunk és be is voltunk szívva. De néha bevillannak képek. Úgy értem, nem igazán emlékszem, csak látom magam előtt, hogy ott vagyunk Bonnal. Imádtam, amit csinált.”

A január 6-án érkező Every Loser producere amúgy az az Andrew Watt volt, aki Ozzy utóbbi két albumának munkálatait is vezette, a lemezen pedig többek között olyan zenészek közreműködnek, mint a Guns N’ Roses basszusgitárosa, Duff McKagan, illetve a Red Hot Chili Peppers dobosa, Chad Smith. Az albumról a Frenzy és a Strung Out Johnny című új dalokat már korábban közzétették, aki még nem tette volna, a folytatásban ismerkedhet velük a teljes anyag megérkezésééig.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,994KedvelőTetszik
3,061KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók