Iggy Pop zombiüzemmódban – Streamszínház, avagy filmajánló a hétvégére

A legszerényebb pólógyűjteménnyel rendelkező rocksztár él-hal a teliholdért, Jean-Claude, a belga pedig újfent tisztázza, hogy a spárga nem kertészeti fogalom.

A holtak nem halnak meg (The Dead Don’t Die – 2019, horror/vígjáték)

Az Iggy Poppal kapcsolatban emlegetett leggyakoribb frázis valahogy így hangzik: „szeretnék én hetvenévesen így kinézni”. Jim Jarmusch már nem először dolgozik együtt a punk-rock nagyfaterjával, ám első ízben ad neki olyan szerepet, melyben külseje idomul toxikológiai pályafutásához. A jó Iggy ugyanis azon élőhalottak egyike, akik Centerville városának temetőjéből bújnak elő egy szuperhold hatására. És jobb híján egy temetkezési vállalkozóra hárul a feladat, hogy újratemetésre kész állapotba hozza őket. (Netflix)

Hatos (Six Pack – 2000, thriller)

Sorozatgyilkos szedi áldozatait Párizs belvárosában, és a helyi rendőrség gyilkossági csoportja hiába is próbálná rábeszélni, hogy keressen magának humánusabb hobbit. Már csak azért is, mert módszereivel a legedzettebb gyomrú halottkémet is képes hányásra késztetni. Két nyomozó hamarosan rá is akad a Hatos fedőnévre hallgató hobbisebészre, ám a felelősségre vonást némileg hátráltatja, hogy nem éppen árufeltöltőként dolgozik a CBA-ban. (Netflix)

Az utolsó titkos ügynök (The Last Mercenary, 2021 – akció/vígjáték)

Több mint 30 év telt el azóta, hogy JCVD lakótelepi kilencévesek tucatjait hülyítette meg azáltal, hogy szurokba, lúdtollba, majd Dunakavicsba nyomott ököllel leverte a gumiarcú Tong Pót. Tény, hogy hősünk anno remek paródiát készített önmagáról, majd ezen mutatványát több tucatszor ismételte meg. Szerencsére az utóbbi pár évben már némi tudatosság is vegyült tevékenységébe: ennek eredménye Az utolsó titkos ügynök is, melyben a brüsszeli spárgakirály feladja a rejtőzködést, hogy mentse sosem látott fia bőrét. (Netflix)

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,329KedvelőTetszik
2,908KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés